Menu Sluiten

Fotografeer ‘heksenbomen’

Nationaal Park Drentsche Aa

Zaterdag 14 december houdt Nationaal Park Drentsche Aa een fotografeer excursie in De Strubben bij Schipborg. Strubben zijn oude, door schapenvraat grillig uitgegroeide eiken.

In de winterperiode zijn de bijzonder gevormde Strubben goed te zien en te fotograferen. Ze roepen een sprookjesachtige, soms bijna mystieke sfeer op. Kinderen noemen deze bomen niet voor niets ‘heksenbomen’. Het gebied bij Schipborg waar deze strubben-bomen groeien, is het grootste archeologische rijksmonument van ons land. We nemen de tijd om zowel het landschap als de Strubben goed in beeld te brengen. Tussendoor staan we stil bij de geologie en de archeologie van het bijzondere bos. De excursie begint om 10.00 uur vanaf de NP Parkeerplaats De Strubben aan de weg van Anloo naar Schipborg.

 foto Strubben bomen © Nationaal Park Drentsche Aa

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Het meebrengen van een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op https://www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/