Menu Sluiten

Fontein op het Koopmansplein in gebruik genomen

Vorig jaar was het een van de populairste speeltjes op het Koopmansplein, maar maandagavond is de fontein van OKRO Landschapsarchitecten op het vernieuwde Koopmansplein officieel in gebruik genomen. 

De roemruchte stadszwerver Tokkel mocht niet ontbreken in de animatiefilm 

Foto © Omroep Assen/Gerrit Mennink

Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) drukte op de knop. Het festijn werd omlijst met een animatiefilm waarin Asser iconen voorbij kwamen, onder wie de roemruchte zwerver Tokkel en stationshond Mannes. Net op tijd voor het mooie zomerweer. 

De fontein was vorige zomer ook al een populair speeltje op het vernieuwde Koopmansplein. Ondernemer Jacques Hartog, eigenaar van een boekhandel, kwam vorig jaar nog met het idee om gratis handdoeken uit te delen voor de kinderen. “Wanneer je het Koopmansplein bezoekt, heb je natuurlijk niet standaard zwemkleding mee voor je kinderen. En je houdt ze ook niet tegen. Ze komen als verzopen katten weer tevoorschijn. Een gratis handdoek om ze af te drogen is dan simpelweg dé oplossing.” Ook dit jaar worden de handdoeken weer gratis verstrekt aan de kinderen die graag willen spelen in de fontein. 

Ook Mannes werd getoond in de animatiefilm. 

Foto © Omroep Assen/Gerrit Mennink