Menu Sluiten

FNV Metaal staakt in Assen voor beter cao

FNV Metaal staakt in Drenthe voor een beter cao. Deelnemers konden zich vanochtend melden bij een speciaal ingerichte ‘staakstraat’ in Assen en Emmen. Ze konden zich vanuit de auto of op de fiets melden, volledig coronaproof. 

 

De stakers zijn werkzaam bij verschillende metaal en techniek bedrijven in Drenthe, zoals Equans Roden en Energiewacht Assen. Ze staken onder andere voor een loonsverhoging van vijf procent en een minimaal bruto uurloon van veertien euro. Ook willen ze twee vakantiedagen erbij en vaste contracten voor flexkrachten die langer dan negen maanden werken binnen een functie.

Doorstaken 

“Het is bizar dat de werkgevers deze mooie sector met hun cao voorstellen onaantrekkelijker willen maken. Ook in Drenthe zitten we juist te springen om vakmensen”, zegt Pieter Beuzenberg, regiobestuurder van FNV Metaal. “Zo gaan jongeren echt niet kiezen voor een baan in de metaal en techniek. En de huidige vakkrachten zullen zo om zich heen gaan kijken en eerder een overstap maken, weg uit de sector.”

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

 

FNV Metaal wees tijdens de laatste cao-onderhandelingen op 14 oktober het eindbod van de werkgevers metaal en techniek af. Het voorstel van FNV Metaal is vervolgens door de werkgevers verworpen. “We blijven doorstaken voor een goede en eigentijdse cao”, zegt Jacqie van Stigt, de cao-onderhandelaar van FNV Metaal. 

De cao metaal en techniek is met bijna 320.000 werknemers in de sector en bijna 28.000 werkgevers de grootste cao in de marktsector. De cao bestrijkt technische installatiebedrijven, metaalbewerkingsbedrijven, isolatiebedrijven, carrosseriebedrijven en de goud- en zilvernijverheid. De huidige cao metaal en techniek liep op 1 oktober af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.