Menu Sluiten

Fictieve Sanne zoekt naar werkelijke oplossingen voor afval

Hoe kun je je positieve invloed op aarde vergroten? Hoe kun je je steentje bijdragen aan zuinig en efficiënt omgaan met de huidige grondstoffen en de zoektocht naar nieuwe grondstoffen? De nieuwe expositie ‘Sanne gaat circulair’ in het Duurzaamheidscentrum Assen zet mensen hierover aan het denken.

Wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen verrichtte woensdag 23 september de opening. Dit deed hij samen met een aantal Sannes uit Assen en omgeving.

Positieve invloed op de aarde     In de expositie volgt de bezoeker de fictieve Sanne in haar zoektocht naar een meer positieve invloed op het milieu. De tentoonstelling zit vol met inspirerende initiatieven en praktische tips hoe je dat kunt doen. Wethouder Bob Bergsma: “Steeds meer mensen zoeken naar manieren en wegen om hun positieve invloed op de aarde te vergroten. Zo is er bijvoorbeeld de klimaatmars van scholieren. Dit zet mensen aan het denken. En dat is wat deze nieuwe expositie ook doet. Het laat mensen afval eens van een andere kant bekijken. Ons doel is om de gemeente Assen samen met onze inwoners circulair te maken. De tentoonstelling helpt ons op weg daar naar toe”.

Circulaire economie     In een ideale wereld bestaat geen afval. Al ons afval wordt dan hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Nu halen we nog veel nieuwe grondstoffen uit de natuur. Deze kunnen opraken. Door zuinig en efficiënt met de huidige grondstoffen om te gaan en op zoek te gaan naar duurzame alternatieve grondstoffen, kunnen we dit voorkomen. Iedereen is nodig om hier een steentje aan bij te dragen: bedrijven, ondernemers, overheid en inwoners.

Wat doet de gemeente     De gemeente is in de openbare ruimte al aan de slag. Bijvoorbeeld door maatregelen in de bouw, bij de afvalinzameling en aan de wegen. De expositie geeft uitgebreide informatie over al deze maatregelen.

Wat kunnen inwoners doen?     Door spullen een tweede leven te geven, minder vlees te eten en bijvoorbeeld door bewust te kopen en minder te verspillen kan iedereen een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Meer praktische tips en verrassende ideeën komen terug in de expositie ‘Sanne gaat circulair’.

Maakfabriek     Kinderen kunnen in de ‘Maakfabriek’ van de expositie hun eigen muziekinstrument knutselen. Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur. Zowel expositie als ‘Maakfabriek’ zijn gratis toegankelijk. Het Duurzaamheidscentrum Assen is te vinden aan de Bosrand 2 Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.