Menu Sluiten

Feestelijke opening voor nieuwe studio Omroep Assen

Vanmiddag is op feestelijk wijze de nieuwe studio van Omroep Assen geopend. Kersverse wethouder Bert Jan ten Oever had de eer. Sinds mei van dit jaar is de lokale omroep gevestigd in het pand van RTV Drenthe. Waar zij een nieuwe studio en redactieruimte tot beschikking hebben.

Kijk hier naar een interview met voorzitter Ger de Vos over de verhuizing. 

Video © Omroep Assen / Esmée Söllner 

De omroep slaat hiermee een nieuwe weg in, vertelt voorzitter Ger de Vos van Omroep Assen. “Een nieuwe organisatie, een nieuw bestuur en nu ook een nieuwe studio maken het mogelijk om het programma-aanbod uit de breiden. En kan er op professionelere wijze radio worden gemaakt.”

Symbolische overdracht

Door een overdracht van een personeelspas, is de lokale omroep nu echt van harte welkom in het gebouw van de regionale omroep van Drenthe. “Wij zijn vrijwilligers en hier bij RTV Drenthe werken professionele mensen met kennis. Door hier in het gebouw te komen, hopen we dat we gebruik kunnen maken van deze kennis en ervan te kunnen leren”, vertelt een trotse voorzitter van de lokale omroep. 

Daardoor hoopt de omroep dat in de toekomst ook veel meer mogelijk is, dan dat ze zelf voor elkaar kunnen krijgen. “Door de nieuwe voorzieningen kunnen we meer nieuws gaan maken. Daarnaast krijgen lokale en regionale media meer geld. In Den Haag zijn ze er nu ook achter dat dit belangrijk is. Met die steun kunnen we mensen professioneel opleiden en hebben we apparatuur die het altijd doet. Want daar ontbrak het bij ons nog wel eens aan”, vertel de Vos.

Jongeren aantrekken

Een van de doelgroepen waar Omroep Assen zich op gaat richten zijn jongeren. Zo zegt de voorzitter: “Via programma’s die specifiek zijn gericht op de jeugd. Nu hebben we op vrijdagavond al de EDM-show, maar we willen graag meer programma’s voor de jeugd. Want ja, de jeugd heeft de toekomst. Dat geldt ook voor Omroep Assen. Voor zowel de medewerkers als de luisteraars zijn ze welkom.”

Nieuwe vrijwilligers nodig

Om dit te kunnen bereiken heeft Omroep Assen zeker nog wel een aantal vrijwilligers nodig. “Als iemand bij ons aan de slag wil, dan hoeven ze daarvoor niet alle kennis al in huis te hebben. Wij willen graag mensen opleiden en helpen. Niet alleen technici, maar ook presentatoren of redacteuren hebben we nodig.”

Vanaf september start de omroep met de nieuwe programmering. “Asserlei blijft, maar er komen nog enkele programma’s bij. Zo willen we graag een soort top 30 op de zaterdag. Maar we zijn nog druk in gesprek met verschillende presentatoren over de nieuwe programma’s. Maar als er nu iemand is die graag een spaanstalig programma wil presenteren, is die van harte welkom”, zegt de Vos lachend.