Menu Sluiten

Familie- en kinderconcert ‘De kleine Mozart’ in de Jacobuskerk Rolde

Op zondag 15 maart kunnen kinderen en hun (groot)ouders in een vrolijke familievoorstelling spelenderwijs kennismaken met de kleine Mozart en zijn onvergetelijke muziek.

Foto (c) Aangeleverde foto

Bij de kleine Wolfgang thuis maakte iedereen muziek. Zijn vader was vioolleraar en Wolf en zijn zusje speelden viool en piano. Bij alles wat hij deed, bedacht de kleine Wolf een liedje en schreef dat op. Zo ging hij steeds meer componeren en werd er heel erg goed in. Zijn liedjes zijn eigenlijk zo vanzelfsprekend dat je ze nu nog zo kunt meezingen.

Samen met zijn vader reisde hij als wonderkind door heel Europa om op te treden voor koningen en edelen. Maar de kleine Mozart was niet in alles zo wonderbaarlijk. Hij was best een ondeugend jongetje dat niet altijd zin had om zijn bord netjes leeg te eten, zijn veters te leren strikken en geen ruzie te maken met zijn zusje.

Marieke de Bruijn neemt je in deze voorstelling aan de hand en laat je samen met de drie andere strijkers van het strijkkwartet op een vrolijke, toegankelijke manier de jonge jaren van Wolf en diens prachtige muziek meebeleven.

Het concert dat wordt georganiseerd door de Stichting Rolder Concerten, begint om 15.00 uur in de Jacobuskerk Rolde. Voor meer informatie  www.rolderconcerten.nl Voorverkoop via 0592 – 389380, Bloembinderij de Bloemgaard te Rolde en bij Boekhandel Van der Velde te Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.