Menu Sluiten

Extra roeilessen voor jongeren tijdens de zomermaanden

De Asser Roeiclub is erg blij dat er weer geroeid mag worden. Het coronaprotocol is door de gemeente goedgekeurd. Omdat deze zomer veel jongeren vanwege de coronacrisis thuisblijven, heeft de roeiclub besloten extra roeilessen voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar te organiseren.

Liesbeth van den Eerenbeemt, voorzitter van de Asser Roeiclub, vertelt enthousiast over de roeisport. Roeien is een technische sport en daar heb je zeker in het begin alle aandacht bij nodig. Best spannend! Bij de ARC mag je roeien als je 10 jaar bent en beschikt over een zwemdiploma.

Foto (c) Aangeleverde foto

Roeien is ook een sport, waarbij je spierkracht en uithoudingsvermogen kunt verbeteren. Je kunt rust creëren in je hoofd door je te focussen op beweging, water en elkaar. De roeiclub beschikt over mooi roeiwater, gelegen aan het Havenkanaal, aan de rand van Assen.

Jongeren van 10 tot en met 18 jaar kunnen tijdens de zomermaanden leren roeien. Je roeit in een éénpersoonsboot, meestal tegelijk met anderen die net begonnen zijn. Je krijgt les van jongeren die al langer roeien. “De club biedt graag een proefles aan. Als het je leuk lijkt kun je een cursus doen van 10 lessen. De ervaring leert dat je na 10 lessen al aardig kunt roeien”, aldus Liesbeth.

Heb je belangstelling, kom dan woensdagmiddag 1 juli tussen 15.00 en 18.00 uur naar de Asser Roeiclub (Kanaaldijk 31) of kijk op www.asserroeiclub.nl

Ook voor volwassenen hoopt de roeiclub binnenkort weer met lessen te kunnen starten.

Foto (c) Aangeleverde foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.