Extra concert in De Amer van Matthews Southern Comfort

De muzikale carrière van Iain Matthews (Scunthorpe, 1946) beslaat al een halve eeuw, maar hij staat nog lang niet op de rem. Waarom zou hij ook, want er is nog steeds veel belangstelling voor zijn muziek. Dat hebben ze ook gemerkt bij De Amer, waar het middagconcert  van Matthews Southern Comfort op zondag 10 februari binnen de kortste keren uitverkocht raakte.

Maar wie toen achter net het viste, krijgt een tweede kans. Er is, eveneens op 10 februari (20.00) uur, een avondconcert toegevoegd.

Foto © Aangeleverde foto

De naam Matthews Southern Comfort werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969, maar Iain had daarvoor al van zich doen spreken. Hij debuteerde met Pyramid, daarna volgde het befaamde Fairport Convention en vervolgens was het moment gekomen voor Matthews Southern Comfort. Met deze groep maakte Iain Matthews twee albums en scoorde hij een hit met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock. Na een korte soloperiode richtte hij met Plainsong een nieuwe band op. Dat leverde één album op en daarna was ook die samenwerking voorbij. Matthews emigreerde naar Amerika, bracht zonder veel succes soloalbums uit, stopte twee jaar en pikte de draad weer op na een reünieconcert met Fairport Convention. Ook ging hij weer albums uitbrengen, soms solo, maar ook met Plainsong. Ondertussen woont Matthews al bijna 20 jaar in het Limburgse Horst en dook in 2011 de naam Matthews Southern Comfort weer op. De huidige line-up bestaat naast de naamgever uit BJ Baartmans (gitaar), Bart de Wim (toetsen) en singer-songwriter Eric de Vries. In 2018 leverde dit gezelschap een nieuw album af: Like a Radio.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zondag 10 februari  2019

Matthews Southern Comfort  (Britse folk/rock)

De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur (uitverkocht) en 20.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.