Menu Sluiten

Expositie Verhalen van de huid

De expositie Verhalen van de huid in de DSG – galerie in warenhuis Vanderveen te Assen vertelt je verhalen over het leven van mensen met mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten. Een naakte dame van in de 80 met doorleefde rimpels over haar hele huid, een baby met warme tinten, een meisje met een gezicht vol sproeten, vrouwen in een psychiatrische inrichting met wezenloze gezichten, iedere huid heeft weer een ander verhaal, soms vertederend, soms vernederend, soms kwetsbaar. Maar altijd boeiend en intrigerend. 

De expositie is gegroepeerd rondom het werk van Francien Krieg, die haar bewondering laat zien voor ouder wordende dames, die hun ouderdom met trots dragen en zwevende babies in het zonlicht. Daarnaast is er werk van Dorien Plaat, de fotografe Robin Munnich en 8 leden van het Drents Schildersgenootschap.

Foto © Aangeleverde foto

Francien Krieg is gefascineerd door lichamen van mensen, die afwijken van het schoonheidsideaal. Maar nog meer wil ze mensen schilderen zoals jij en ik, een universeel beeld van de ouder wordende mens. Dat ouder worden wordt uitvergroot op zo’n manier, dat je er niet omheen kunt.

Francien Krieg daydream 120 x 60 cm oil on linen 2017 (2) Foto © Aangeleverde foto

Dorien Plaat beeldt in haar portretten mensen uit, die hun kwetsbaarheid laten zien, aan de rand van de samenleving staan en het leven ogenschijnlijk moeilijk vinden.

Dorien Plaat Foto © Aangeleverde foto

Gerke Procee, net afgestudeerd aan Academie Minerva onderzoekt onontdekte en nooit ontwikkelde creaties in zijn eigen brein en legt verbanden tussen emoties, cartoons en kleuren.

Gerke Procee zelfportret schilderij Foto © Aangeleverde foto

Robin Wagenaar, een jonge documentair- en portretfotograaf laat 6 portretten uit haar serie Frackled Diversity zien, waarin zij zich verdiept in de diversiteit van sproeten, die er op ieder gezicht weer anders uitzien.

En de 8 leden van het DSG spreken voor zichzelf. Vakmanschap, eigenzinnige benaderingen, klasse.

Een buitengewoon spannende en intrigerende expositie.

Digitaal is de expositie ook te zien op onze website samen met diverse interviews van DSG Live – stream, www.https://drentsschildersgenootschap.nl/

De expositie is te zien t/m 26 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.