Menu Sluiten

Expositie Rudi Seidel

Schilderijen, tekeningen en houtsneden

6 januari – 28 fabruari 2020

Rudi Seidel (geb. 1938 in Groningen) is zonder twijfel een van de markantste kunstenaars uit Drenthe. Als schilder, tekenaar en graficus heeft hij er altijd naar gestreefd met zijn werk een maatschappij-kritische boodschap uit te dragen. Grotendeels autodidact ontwikkelde hij een expressieve figuratieve vormgeving met een heel duidelijk eigen gezicht.

Foto (c) Aangeleverde foto

Naast schilderijen en tekeningen heeft hij veel houtsneden gemaakt, vaak van forse formaten, omdat hij met deze techniek een breder publiek hoopte te bereiken.

Zijn onderwerpen heeft Seidel veelal uit de omgeving van zijn woonplaats Assen gehaald, maar daarnaast heeft hij inspiratie opgedaan op verre reizen, o.a. naar Rusland en China. Hoewel hij niet christelijk is opgevoed, heeft hij ook een serie houtsneden gemaakt met taferelen uit de Bijbel, omdat hij in dit boek veel verwantschap las met zijn eigen maatschappelijke engagement. Tijdens zijn lange loopbaan heeft hij vaak met andere, gelijkgestemde kunstenaars samengewerkt, niet alleen in projecten in eigen land maar ook daarbuiten. In Drenthe was hij onder meer betrokken bij grafiekprojecten van de Stichting ProGraph in Orvelte.

Hoewel Seidel al sinds zijn jeugd in Assen woont, is zijn werk niet zo vaak in deze stad te zien geweest. Zijn laatste expositie alhier was in 1998 in het Drents Museum. Daarom leek het een goed idee om hem een solo-expositie aan te bieden in de DSG-galerie, waarin alle onderdelen van zijn oeuvre aan bod komen. Het Drents Schildersgenootschap hoopt vele Assenaren, zowel oude als jonge, hiermee een plezier te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.