Expositie in de galerie van DSG te Assen

Op uitnodiging van het Drents Schildersgenootschap (DSG) exposeren leden van FRIA, de beroepsvereniging van beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, in de galerie van DSG te Assen.

Foto © Aangeleverde foto

FRIA is in 1985 opgericht en telt momenteel vijftig leden die allen wonen of werken in de drie noordelijke provincies. Zeventien van hen zullen met hun werk FRIA vertegenwoordigen en tonen onder meer schilderijen, tekeningen, etsen en werken in glas en hout.

DSG bestaat al meer dan 60 jaar en heeft nu ruim dertig leden die zeer verbonden zijn met de provincie Drenthe. Ooit begonnen als een groep schilders zijn tegenwoordig ook grafici, keramisten, grafisch ontwerpers en objectenmakers lid van DSG.

Sinds 2016 heeft het DSG een grote galerie in warenhuis Vanderveen, midden in het centrum van Assen, waar naast eigen exposities ook exposities van andere groepen kunstenaars worden georganiseerd.

Van 8 maart tot en met 20 april is FRIA te gast in deze galerie. Naar verwachting betekent de expositie het begin van een verdere kunstzinnige samenwerking tussen DSG en FRIA.

De opening van de expositie is op vrijdagmiddag 8 maart om 17.00 uur en zal worden verricht door mevrouw Jetta Klijnsma, commissaris van de koning in Drenthe.

De galerie is gevestigd op de bovenste etage van warenhuis Vanderveen, Koopmansplein 16, 9401 EL, Assen. Op de zaterdag en op koopzondag zullen telkens twee leden van FRIA aanwezig zijn van 14.00 – 17.00 uur.

Namens FRIA is de expositie georganiseerd door:

Dolly Leemans,               T: 06-11111421,         E: info@dollyleemans.nl

Hennie Dijk-Stel,            T: 06-20814115,         E: henniedijkstel@gmail.com

Gwendolyn van Essen, T: 06-24495172,         E: gwendolynvanessen@gmail.com

Meer informatie over beide kunstenaarsverenigingen is te vinden op hun website.

DSG: www.drentsschildersgenootschap.nl.

FRIA: www.fria.nl.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Anke Dijkstra Wijnia, Anja Zwanenburg, Aukje Reitsma, Dolly Leemans, Ellen Cohen, Esther van Amsterdam, Frederik van Batenburg, Gwendolyn van Essen, Han Reeder, Hennie Dijk-Stel, Jan Pranger, Joke Stapensea, Joris Kalma, Marieke van Leeuwen, Oesje Zegel, Sonja Steensma, Wim Reimert.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.