Expositie door examenleerlingen Lariks

Op dinsdagavond 09 april van 18.15 tot 22.00 uur presenteren de examenleerlingen van havo en vwo op locatie Lariks hun eindexamenwerk voor de vakken muziek en kunstvak beeldende vormgeving (kbv) in een concert en een expositie. In de inmiddels 11e editie van deze presentatie, tonen leerlingen hun talenten op het gebied van muziek, film, fotografie en ruimtelijk werk.

Foto © Aangeleverde foto

Muziek
Het concert wordt door de muziekleerlingen zelf georganiseerd in al zijn facetten; van programmering tot presentatie, van de aankleding van de zaal tot podiumtechniek. Al vanaf het moment dat leerlingen het vak muziek gekozen hebben, zijn ze uitgedaagd op het gebied van zingen en spelen. Dat betekent dat ze zich hebben ontwikkeld door verschillende instrumenten te leren bespelen, door stukken te spelen in verschillende stijlen en vooral door samen te spelen/zingen met hun klasgenoten. Tijdens deze avond laten leerlingen hun beste stukken horen, maar ook laten ze zich op zoveel mogelijk verschillende manieren horen.

Beeldende Vorming
Leerlingen KBV maken in het eindexamenjaar aan de hand van thema’s hun beeldend werk. Dit werk kan variëren van 2d (schilderijen, druktechnieken, fotografie, nieuwe media) tot 3d (beeldhouwwerken, industriële producten, installaties, modeontwerpen), maar ook film of game-design. De uitvoering van de verschillende thema’s is zeer gevarieerd en vaak bijzonder verrassend, aangrijpend, vermakelijk of ontroerend. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting van de expositie, de routing, catering en ontvangst van het publiek. Op deze manier kunnen ze hun creatieve talent inzetten en hun organisatorische vaardigheden en samenwerkende vermogen ontwikkelen.

Programma 09 april
• 18.15 deuren open
• 18.15-19.00 expositie 1
• 19.00-20.00 muziekconcert 1
• 20.00-20.45 uur expositie 2
• 20.45-21.45 uur muziekconcert
• 21.45-22.00 bedankjes en afsluiting van de avond

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.