Menu Sluiten

Expositie ‘Art Without Borders’ in Podium Zuidhaege

– Twee Iraanse kunstenaars met groot aantal tekeningen en video’s –

De kunstenaars Hossein Tadi en Amir Mohamadzadeh exposeren van 2 oktober tot en met 13 november in Podium Zuidhaege. Zij zijn verbonden aan het grote kunstenaarscollectief rondom het Drawing museum/The Drawing Bunker in Teheran. De opening van de tentoonstelling wordt door een grote groep kunstenaars in Iran via internet live op de voet gevolgd.

De tentoonstelling is van 2 oktober t/m 13 november dagelijks te bezoeken aan de Zuidhaege 2 in Assen. Op werkdagen tussen 8:30 uur en 22:30 uur, op zaterdag tussen 8:30 – 17:00 uur en op zondag afhankelijk van activiteiten..

kunstwerk van Amir Mohamadzadeh Foto (c) Aangeleverde foto

De opening van ‘Art without Borders’ vormt mede de start van het Middle East Film Festival (voorheen Arab Film Festival), dat vanwege het Covid-19 virus is doorgeschoven van oktober 2020 naar mei 2021.

Middle East Film Festival

Het Middle East Film Festival in Assen is de voortzetting van het Arab Film Festival van de afgelopen jaren. Met het festival willen de organisatoren een genuanceerd beeld tonen van het sociale, culturele en maatschappelijk leven in het Midden-Oosten.

Familiefestival
Door behalve het vertonen van films ook andere activiteiten te organiseren voor het hele gezin, worden ontmoetingen en verbindingen mogelijk gemaakt tussen bezoekers van het festival en de aanwezige filmmakers. Hiervoor worden rondom de vertoonde films gesprekken en discussies georganiseerd. Ook zijn er theatervoorstellingen, dans, muziek, poëzie en kleine videoproducties.

Middle East Film Festival