Menu Sluiten

Europese brancheprijs voor Warenhuis Vanderveen: ‘Echt geweldig’

‘Een teamprijs voor alle kartrekkers en ondernemers’. Zo omschrijft directeur Nico Vanderveen de EK Passion Star Award die Warenhuis Vanderveen in Assen ten deel viel.

© RTV Drenthe/Elly Smit

Jaarlijks wordt de prijs voor het meest gepassioneerde winkelbedrijf uitgereikt door de Europese detailhandelorganisatie. “Daaraan zijn duizenden winkeliers verbonden. Gepassioneerd klinkt goed, de criteria zijn lastig, maar ze vonden toch dat er een shortlist kon worden gemaakt”, zegt Vanderveen tegen RTV Drenthe.

“Eergisteravond was de prijsuitreiking in Bielefeld. Ze hadden gebeld: ‘Je moet er wel even bij zijn, je zit bij de laatste 16’. Tot mijn enorme verrassing won ik het”, vervolgt hij, om daar meteen aan toe te voegen: “Ik mocht ‘m in ontvangst nemen, maar het is een teamprijs. Het gaat over hoe je je klant bedient, maar ook wat je organiseert rondom je bedrijf. Wij doen modeshows, boekpresentaties en proeverijen en doen nu extra dingen tijdens het 125-jarig jubileum. Dit is echt geweldig.”

Bliktentoonstelling
Op dit moment is er een bliktentoonstelling te zien in het warenhuis. Oude blikken voor cacao, wasmiddel en thee zijn uitgestald. “Het is een blikjestentoonstelling van het Drents museum uit 1991”, legt Vanderveen uit.

De expositie heet Bonte Blikken, genoemd naar een boekje dat bij de tentoonstelling verscheen. Daarin staat de geschiedenis van het conservenblik. De manier om blik te gebruiken om voedsel en goederen te bewaren stamt uit de Napoleontische tijd. Om de troepen van Napoleon te voorzien van voorraden voedsel werd het conservenblik bedacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.