Menu Sluiten

Eric Rietkerk nieuwe bestuurder CKC Drenthe

Per 1 augustus 2021 vormt Eric Rietkerk samen met Bianca Poede het College van Bestuur van CKC Drenthe. Eric Rietkerk (1964) heeft zich in de selectieprocedure aan de Raad van Toezicht, College van Bestuur en de adviescommissie laten zien als een verbindende en dynamische bestuurder die goed past bij de toekomstvisie van CKC Drenthe.

Foto © Aangeleverde foto

Ruime ervaring in het onderwijs
Eric Rietkerk is nu nog bestuurder van CBO Meilân, een stichting voor
Christelijk Primair Onderwijs met 15 christelijke basisscholen in de gemeente De Friese Meren en de plaats Heerenveen. Hij volgt per 1 augustus 2021 Albert Velthuis op als bestuurder. Bianca en Eric zullen vanaf dat moment als collegiaal bestuur de gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen voor CKC Drenthe. Eric is sinds 1988 actief in verschillende rollen binnen het primair-, voortgezet- en speciaal (voortgezet) onderwijs. In 2016 werd hij bestuurder bij CBO Meilân. Een rode draad in zijn loopbaan is dat Eric de focus legt op een goede onderlinge samenwerking, innovatieve mogelijkheden en de ontwikkeling van kinderen.

Het kind centraal stellen
‘’We zijn erg blij met de overstap van Eric naar CKC Drenthe’’, aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Johan Koster. ‘’Hij is een gedreven, voortvarende, dynamische en verbindende bestuurder die het kind centraal stelt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Eric Rietkerk samen met Bianca Poede een grote bijdrage zal leveren aan de innovatie, verbinding en ontwikkeling van de kindcentra van CKC Drenthe en het bestuursbureau’’.

Een warm hart voor onderwijs en kinderopvang
Eric heeft veel zin om aan de slag te gaan als bestuurder bij CKC Drenthe:
‘’Ik verheug mij er ontzettend op om samen met Bianca Poede, de directies,
medewerkers op de kindcentra en het bestuursbureau te werken aan de
toekomst van deze prachtige organisatie. Ik doe dat met een warm hart voor kinderen binnen onderwijs en kinderopvang’’, aldus Rietkerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.