Menu Sluiten

Engel op Rolder kerktoren verrast tot in Amerika

“Het is zo mooi dat het gelukt is om mensen met kerst te verbinden. Dat je samen kijkt naar je eigen dorp en dat er daarna zoveel over gesproken is; prachtig!” Aan het woord is Jan Bos. De dominee uit Rolde preekte dit jaar in de kerstnacht -vanwege corona- niet in zijn eigen Jacobuskerk, maar regelde met de Rolder Post en vele anderen een online uitzending die wereldwijd bekeken werd door zo’n zesduizend mensen. In zijn kerstgedachten, die werden opgenomen in de schaapskooi van Balloo, speelde de engel die als windvaan op de toren van de kerk staat een grote rol.

Foto © Jacobuskerkgemeente Rolde

De online uitzending Een engel boven Rolde werd op Kerstavond door ongeveer tweeduizend mensen live bekeken. Gedurende de kerstdagen kwamen daar nog duizenden kijkers bij. Opvallend was dat er ook veel gekeken werd buiten Drenthe en zelfs in het buitenland. In Amerika, Guatemala en Portugal werd genoten van de bijzondere uitzending waaraan veel muzikaal talent uit Rolde meewerkte.

De organisatie kreeg heel veel positieve reacties na afloop. Kijkers reageerden via mail, app en in de chat tijdens de uitzending. “Men liet weten saamhorigheid te ervaren. Het programma was bedoeld om te verbinden met kerst en dat is gelukt. Waardevol is ook dat in de voorbereiding veel dorpsgenoten elkaar hebben leren kennen. En de engel op de torenspits heeft veel mensen verrast. ik weet zeker dat velen nu even naar boven kijken als ze langs de kerk rijden”, aldus Jan Bos. Een engel boven Rolde is nog steeds terug te kijken zijn via Rolderpost.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.