Menu Sluiten

Energietuin Assen-Zuid, combinatie openbare natuur, recreatie en educatie

Vandaag gaven wethouder Karin Dekker, Bronnen VanOns, samen met Engie, Natuur- en Milieufederatie Drenthe en Energiecoöperatie Duurzaam Assen het startschot voor de ontwikkeling van de EnergieTuin in Assen Zuid, die wordt ontwikkeld aan de oostkant van Graswijk.

Zonnepark van de toekomst     Ter verfraaiing van de EnergieTuin ontwierpen bijna twintig kinderraadsleden hun eigen zonnepaneel. De EnergieTuin wordt een plek waar het opwekken van duurzame energie samen gaat met bijvoorbeeld een plek voor dieren en planten, wandelen, spelen en leren. De samenwerkende partijen van EnergieTuin Assen-Zuid willen weten hoe kinderen tegen zonneparken aankijken en wat zij mooi vinden. Daarom dagen zij alle kinderen van groep 6, 7 en 8 uit om mee te doen met de ontwerpwedstrijd, waarbij ze een tekening maken van hún zonnepark van de toekomst. De mooiste tekening ontvangt een leuke prijs. Het inleveren van de ontwerpen kan bij Energie coöperatie Duurzaam Assen in Warenhuis Vanderveen.

Grawijk, in de toekomst EnergieTuin

EnergieTuin     Een EnergieTuin is een plek waarin duurzame energie wordt gecombineerd met openbare natuur, recreatie en educatie. Assen-Zuid, Wijhe en Montfoort zijn de drie eerste Energietuinen in Nederland. Naast ruimte voor zonnepanelen komen er verschillende soorten planten, een wandelroute met picknickplekken en een ruimte waar voorlichting gegeven kan worden. Educatie is een belangrijk onderdeel van de Energietuin. Omwonenden krijgen de ruimte om mee te denken met de verdere invulling van de energietuin. De universiteit van Wageningen (WUR) denkt ook mee.

Stroom voor 6000 huishoudens     De EnergieTuin van 27 hectare, met circa 57.000 zonnepanelen, kan straks ruim 21 megawatt aan duurzame stroom opleveren. Genoeg voor meer dan 6.000 huishoudens. Bij de ontwikkeling van de energietuin speelt het uitgangspunt 3x lokaal een belangrijke rol: Lokaal opwekken, Lokaal gebruiken en Lokaal economisch voordeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.