Menu Sluiten

Elke dag Holland

Het nieuwe boek van Djodjie C.A.Rinsampessy uit Assen is verschenen

Op vrijdag 6 maart is het nieuwe boek ‘Elke dag Holland, Manis é – Een persoonlijke reis met herkenbare elementen van alledag’ van Djodjie C.A.Rinsampessy verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

coverafbeelding van het boek Foto (c) Aangeleverde foto

Manis é is Maleis voor hoe liefelijk en mooi de momenten kunnen zijn. In Rinsampessy’s gedichten blijft zijn binding met Indonesië, waaronder de Molukken en West-Timor, zichtbaar. Het alledaagse leven in Nederland daagt hem steeds uit om meer persoonlijke thema’s onder de loep te nemen.
‘Ik ben’, zegt hij verder, ‘naast Moluks (vader), Timorees (moeder) ook Javaans (overgrootmoeder). Uit DNA-onderzoek bleek zelfs dat ik nog een beetje Fins ben. Dat is toch leuk om te weten. Bovenal wil ik vooral mijzelf zijn. ‘Grenzen worden daardoor verlegd en nieuwe inzichten ontstaan’.

Eerder verschenen van Rinsampessy de dichtbundels ‘Begitu Sadja/Zomaar’ (1996) en ‘Zonder Spelregels/Dengan tidak Peraturan’ (2005/2014). Daarnaast heeft hij meerdere publicaties op zijn naam staan.

Over de auteur
‘Orang Belanda, Hollander’. Zo noemde familie uit de Molukken, Timor en Java (Indonesië) hem. ‘Elke dag Holland, Manis é!’ is de derde dichtbundel van Djodjie C.A. Rinsampessy. Hij is in 1960 geboren in het voormalig concentratiekamp Westerbork (Drenthe, Nederland). Het kamp dat vooral onder Molukkers bekend staat als ‘barakkenkamp Schattenberg (1951)’. Hij was vijf jaar toen zijn ouders, met andere Molukse gezinnen, uit het kamp vertrokken naar de nieuwgebouwde Molukse wijk in Assen. Leefde hij eerder tussen enkel Molukse buren, nu woont hij bijna veertig jaar buiten de Molukse wijk.

Rinsampessy karakteriseert zijn gedichten als ‘Roots Poetry’. Poëzie waarin hij zijn etnische en culturele wortels onderzoekt en tegelijk het daardoor verworven zelfbewustzijn uitdraagt in taal. Elke dag Holland, Manis é! is ingedeeld in drie thema’s: Elke dag, Holland en Manis é!

Boekgegevens
Titel:
Elke dag Holland, Manis é – Een persoonlijke reis met herkenbare elementen van alledag
Auteur:
Djodjie C.A.Rinsampessy
Verschijningsdatum:
06-03-2020
Aantal pagina’s:
118
ISBN:
9789464030273
Geïllustreerd:
ja
Verkoopprijs:
€ 18,50
Uitvoering
Paperback

  • inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.