Menu Sluiten

Electric Blues laat legendarische Cuby & The Blizzards voortleven

Met het presenteren van hun nieuwe albums Back to Grolloo en Another Day, Another …, zaterdag 30 april bij café Hofsteenge, brengt de band Electric Blues de muziek van Harry Muskee letterlijk terug naar Grolloo.

Foto © Gerrit Mennink

Hoewel de albums al enige tijd geleden zijn opgenomen 2020/2021, kwam er vanwege de beperkingen die het coronavirus met zich meebracht, nog geen presentatie. Met een openingswoord gesproken door Jeroen Wielaert, schrijver van De Missie, de biografie van Cuby & The Blizzards, vond daarna de overhandiging van het eerste album plaats.

De albums Back to Grolloo en Another Day, Another … zijn opgenomen in de boerderij van Electric Blues in Ter Aar. Volgens kenners zijn het beslist geen “gewone” covers geworden, maar vanwege de bijzondere arrangementen, heerlijke duidelijk herkenbare nummers van Cuby & The Blizzards door de tijd heen. De twee muziekdragers bevatten maar liefst 31 juweeltjes van Cuby & The Blizzards van 1966 tot 2009. De band heeft zich volledig ingeleefd in het C+B repertoire.

Foto © Gerrit Mennink

Electric Blues komt uit het westen van het land en maakt al vele jaren furore met een geweldige tribute aan Cuby & The Blizzards. De formatie bestaat uit Henk Vegt, Bert Bulk, Piétro Smeding, Aadje Kreeft en Edwin van Schijndel. De band heeft een eigen repetitieboerderij in Ter Aar in Zuid Holland, waar niet alleen wordt gerepeteerd, maar ook met regelmaat fans van Cuby & The Blizzards worden ontvangen. Iedere maand organiseert Electric Blues een zogenaamde “C+B Fans Verwendag”, waarop een tiental fans wordt uitgenodigd om een repetitiedag inclusief koffie, borrel, lunch en heel veel Cuby praat mee te maken.