Menu Sluiten

Eerste TT Nacht van Assen gezellig druk

Een gezellige drukte op de eerste TT Nacht van Assen. Op een paar incidentjes na is de eerste avond van het TT Festival rustig verlopen meldt RTV Drenthe. Directeur Sander ten Bosch van de Stichting TT Week Assen schat in dat er zo’n 40.000 man op de been was. “Helemaal goed”, zegt hij.

© Omroep Assen/Gerrit Mennink

Wel was er kritiek. Zo vonden veel feestgangers dat de muziek in de binnenstad veel te vroeg was afgelopen. “Het is jammer dat ze nu al stoppen, we hadden best nog even doorgewild met feesten. Maar eigenlijk best wel saai, dat het op deze manier al zo vroeg moet eindigen”, klinkt het uit vele monden.

Uur eerder muziek uit

Voorgaande edities gingen de muziekoptredens tijdens de eerste nacht nog tot half drie door, nu stopte de muziek al om half twee en gingen de biertaps om twee uur dicht, waardoor het volk noodgedwongen om twee uur op huis aan moest. “Het is een bewuste keuze om een uur eerder te stoppen op deze eerste avond”, zo zegt Ten Bosch, “omdat er ook steeds meer mensen in de binnenstad zijn komen wonen. Het past in de huidige tijd. Tot drie of vier uur ’s nachts muziek in de binnenstad, dat kan niet meer.”

Bij een paar café’s in de Kerkstraat stonden na twee uur ’s nachts de geluidsboxen nog wel op volle sterkte te dreunen, met dansende feestgangers op straat. Maar daar maakte de politie uiteindelijk een einde aan. “Het is nu eenmaal de afspraak dat er na half twee geen muziek meer zou zijn, daarom is het nu echt afgelopen”, verklaart een politieagent. De komende twee TT Nachten zijn er muziekoptredens tot half drie.

© Omroep Assen/Gerrit Mennink

‘Geslaagde eerste avond’

Ten Bosch, die als directeur van Stichting TT Week Assen zijn eerste echte TT Nacht organiseert na twee jaar corona, kijkt ’s nachts om half drie tevreden terug op ‘een zeer geslaagde avond’. Al vond hij wel dat de avond laat op gang kwam. “Maar al met al hebben we een hele goede avond gedraaid.”

Volgens Ten Bosch trokken de mensen wat later het stadscentrum in, als gevolg van de hitte. “Ik denk dat heel veel mensen hebben gewacht tot het ietsje koeler was, want met die hitte in de stad rondlopen was gewoon niet te doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.