Menu Sluiten

Eerste subsidie binnen REX-programma Vitale Vakantieparken een feit

Op 25 mei jl. ontving het ondernemersechtpaar Raymond en Tjitske Beerendonk als eerste een subsidie uit het REX programma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Met het geld, € 100.000, kan het echtpaar haar camping De Reeënwissel in Hoogersmilde op een nóg hoger plan brengen. Gedeputeerde Henk Brink en burgemeester Mieke Damsma (gemeente Midden-Drenthe) kwamen de subsidie persoonlijk overhandigen middels een symbolische cheque.

Foto © Aangeleverde foto
Foto © Aangeleverde foto

Duurzaamheid
Familie Beerendonk is uiteraard blij met de toegekende subsidie. “Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP Drenthe) draagt een derde bij aan de totale investeringen in de camping, met een maximum van een ton”, legt Raymond Beerendonk uit. Het echtpaar zet vooral in op duurzaamheid: er komen nieuwe kampeerplaatsen met een minimale ecologische ‘footprint’. Ook hoeven de gasten niet langer verstoken te blijven van razendsnel internet. Dat krijgt zijn stroom – net als de straatverlichting – van een vijf meter hoge ‘zonnebloem’ die uit allemaal zonnepanelen bestaat. De aanrijdweg wordt aangelegd met circulair materiaal. Verder komen er zogeheten Paardenlodges die onderdak bieden aan gasten met paarden, grote glamping-tenten met eigen sanitaire voorzieningen en een aantal tinyhouses.

Positionering van Drenthe
“Het programma VVP Drenthe wil de kopgroep excellente vakantieparken in onze provincie vergroten, samen met ambitieuze ondernemers die kansen zien en ook willen grijpen. Excellente parken als die van Beerendonk dragen bij aan de positionering van Drenthe als Oer-Provincie en als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming!” legt Henk Brink het belang van de subsidie uit. Hiervoor is het Recreatie Excellentie Programma (REX) ontwikkeld.

Parkprojectplan
Binnen het REX gaan parkondernemers aan de slag met een parkprojectplan waarin de thema’s duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverbetering een grote rol moeten gaan spelen. Wanneer het plan wordt goedgekeurd door VVP Drenthe, kan de ondernemer de subsidieaanvraag bij de provincie indienen.

Trots
“Toerisme is een belangrijke sector in Midden-Drenthe!” aldus burgemeester Damsma. “Als gemeente zijn we blij met het REX-programma van VVP Drenthe en trots dat Raymond en Tjitske blijven investeren in hun camping. Door voortdurend te innoveren zorgt de Reeënwissel ervoor dat ze een excellent park zijn én blijven in de toekomst!”