Eerste stukken gemeentegrond verkocht aan Assenaren

Op maandag 9 mei hebben de eerste vijf inwoners uit Assen hun handtekening gezet onder een akte van levering van een stukje voormalige gemeentegrond. De bewoners aan de Planetenlaan hebben samen een aaneengesloten stuk grond gekocht. Wethouder Ruud Wiersema tekende namens de gemeente Assen.

 Achtergrond     In september 2015 is de gemeente Assen gestart met het project Grondgebruik. Hiermee wil de gemeente in beeld krijgen welke grond bij wie in eigendom is. Eigenaren van woningen die een stukje gemeentegrond direct grenzend aan hun woning gebruiken, krijgen de gelegenheid om deze strook grond te kopen, onder voorbehoud van gemeentelijke goedkeuring. Ook kunnen inwoners een aanvraag indienen wanneer ze een stukje gemeentegrond willen kopen aangrenzend aan het eigen perceel.

extensief maaien

Grondgebruik buitengebied     Het project Grondgebruik is gestart in de wijk Marsdijk en een deel van het buitengebied. Op dit moment loopt het project in het Centrum, Assen Oost en Loon. De volgende wijk is Assen West. In juni wordt voor die wijk een informatieavond georganiseerd.

Meer informatie over het project Grondgebruik staat op www.assen.nl/grondgebruik

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.