Menu Sluiten

Eerste kavel in nieuwe buurt Kloosterakker overgedragen aan bewoners

De eerste kavel in de nieuwe buurt Kloosterakker in Kloosterveen is overgedragen aan de toekomstige bewoners. Op de nu nog lege bouwplaats verrijst in de komende maanden de vrijstaande woning van Marcel en Mariska Bolhuis.

© Gemeente Assen

Zij beginnen als eerste met de bouw in Kloosterakker en werden op de locatie gefeliciteerd door wethouder Albert Smit. In het nieuwe deel van de wijk Kloosterveen komen 500 nieuwe woningen.

Start met de bouw

De woning van de familie Bolhuis komt aan de Dorsvlegel, een straatnaam die net als een aantal andere straten in Kloosterakker verwijst naar de landbouw. Met hun twee dochters wonen Marcel en Mariska nu verderop in Kloosterveen. Ze zijn blij dat ze na een lange tijd van voorbereiding nu met de bouw kunnen beginnen.

De uitbreiding van Kloosterveen is binnen het nieuwe college een aparte portefeuillepost en belegd bij wethouder Albert Smit: “We hebben in het bestuursakkoord afgesproken dat we in de komende vier jaar tenminste 500 woningen willen opleveren in Kloosterveen. Dat betekent dat het hier de komende tijd bol moet staan van de bouwactiviteiten.”

Derde brug

Als het aan Smit ligt, blijft versnelling van de bouwactiviteiten niet beperkt tot alleen woningen, maar wordt er ook zo snel mogelijk begonnen met de aanleg van een nieuwe brug over de Drentse Hoofdvaart. De gemeente Assen heeft van het Rijk 4,8 miljoen gekregen voor deze nieuwe brug. De brug moet dienen als ontsluiting van Kloosterakker.