Menu Sluiten

Eerste Deathcafé in Assen

De Protestantse Kerk Assen en Achaat Uitvaartverzorging organiseren op dinsdagavond 2 november het eerste Deathcafé in Assen. Gespreksleiders Andrea Altena en Daniel Kehanpour gaan deze avond in Grand Café ’t Wapen in gesprek met jongeren over de dood.

Fotot © Aangeleverde foto

Onder het motto ‘Praten over het leven? Begin met de dood’ wordt voor het eerst een Deathcafé voor jongeren georganiseerd in Assen. Het Deathcafé is een initiatief van de Protestante Kerk Assen en Achaat Uitvaartverzorging. Gespreksleiders zijn deze avond Andrea Altena en Daniel Kehanpour. Andrea Altena onderzocht voor Achaat Uitvaartverzorging hoe jongeren omgaan met rouw. Daniel Kehanpour is kerkelijk werker bij de Protestante Kerk Assen voor twaalf tot veertig jarigen.

Altena: “We gaan het gesprek aan met jongeren over de dood. Wat voor ervaring heb jij daar mee? Denk je weleens na over je eigen afscheid? Wat moet er dan gezegd of gedaan worden? Als je over deze onderwerpen praat, gaat het al snel veel meer over het leven. Wat is voor jou belangrijk? Welke keuzes maak je? Hoe wil jij jouw tijd besteden?”

Kehanpour vult aan: “Het wordt een gesprek over serieuze zaken in een setting van een café. Iedereen praat op een gelijkwaardige manier mee. Hoe het gesprek verloopt, bepalen de deelnemers zelf.”

Wil je meedoen? Kom op dan dinsdagavond 2 november naar Grand Café ’t Wapen, Vaart ZZ 1, Assen. Inloop vanaf 19.30 uur. Het gesprek begint rond 20 uur. De eerste consumptie is gratis.