Menu Sluiten

Eerste baby in nieuwe verloskamers WZA geboren

Dinsdag 21 januari nam het Ouder en Kind-centrum van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) vier gloednieuwe verloskamers en zes eenpersoonskamers in gebruik. Binnen enkele uren na de inhuizing werd de eerste baby in de nieuwe verloskamer geboren: Maël.

De laatste snoeren moeten nog doorgetrokken worden, in de gang ontbreken nog enkele plafondplaten, maar de slingers en ballonnen spreken boekdelen: het eerste deel van het Ouder en Kind-centrum is geopend! Terwijl de collega’s genieten van een taartje, zijn twee van de vier verloskamers al meteen in gebruik. Welke baby wordt als eerste geboren? Het is Maël, een gezonde jongen van ruim negen pond die om 12.30 uur ter wereld komt.

Moeder en kind geflankeerd door links een vriendin en rechts verloskundige Anita plus twee verpleegkundigen van het WZA Foto (c) WZA

Ruimtelijk, gezellig en rustig
“Een boekjesbevalling”, noemt klinisch verloskundige Anita van het WZA de geboorte van Maël: snel en voorspoedig. Moeder Marleen: “Mijn eerste zoon is ook in het WZA geboren, maar dan in de oude setting. En ook toen was Anita mijn verloskundige, het was dus heel vertrouwd allemaal. De nieuwe verloskamer vind ik erg mooi: het is ruimtelijk, gezellig en rustig. En heerlijk dat er nu eenpersoonskraamkamers zijn.” Ook verloskundige Anita is blij met de nieuwe kamers: “Het is zo fijn werken hier! Er heerst een goede sfeer, heel rustgevend.”

Ter ere van de nieuwe wereldburger én de nieuwe verloskamer, werd er getoast met een glas alcoholvrije champagne. Baby Maël kreeg een koffertje en een WZA-beertje.

Voor de zomer helemaal klaar
fgelopen zomer is het WZA begonnen met de bouw van het nieuwe Ouder en Kind-centrum. De kraamafdeling C0 (begane grond) en de kinderafdeling C1 (eerste verdieping) worden samengevoegd en verbonden met een trap. Zo ontstaat één Ouder en Kind-centrum waar gezinsgerichte zorg wordt geleverd. In december en januari zijn de eerste delen van het Ouder en Kind-centrum opgeleverd: in totaal twaalf eenpersoonskamers en vier ruime, moderne verloskamers. Twee ervan hebben een bevallingsbad. Voor de zomer van dit jaar is het gehele Ouder en Kind-centrum klaar voor de feestelijke opening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.