Menu Sluiten

Een zomer lang kids zomerfestival in Asser binnenstad

Het kids zomerfestival in de binnenstad van Assen is afgelopen zaterdag van start gegaan. Negen weken lang zijn er elke woensdag en zaterdag gratis activiteiten voor kinderen in het stadscentrum. Van springkussens, kinderspellen en animatie op de pleinen tot culturele activiteiten en muziek in de Gouveneurstuin. Ook rijdt er een gratis pendelbus tussen Assen en omliggende vakantieparken.

© Kids Zomervermaak

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen organiseert het zomerfestival samen met Fun & Feestverhuur Assen. De activiteiten vinden plaats op vijf pleinen in de binnenstad, elk met een eigen thema. Zo wordt het Koopmansplein omgedoopt tot spellenplein, waar het onder andere mogelijk is om een potje FIFA of Fortnite te spelen op een groot scherm. Het Ceresplein wordt een klim- en klauterplein. Op deze plek kunnen kinderen ook Disney-figuren ontmoeten. De Brink wordt het creatieve plein en het Pomppleintje het bouwplein. De Gouveneurstuin wordt, in samenwerking met culturele partners in de stad, een cultuurtuin.

Verder staan er twee voorstellingen op het programma, Theaterman met het Stenen Hart van Garage TDI en de kinderliedjesshow van Martijje.

Springkussen walhalla
Nieuw dit jaar is de samenwerking met Mercurius en Triade. Zo is het Mega Spring Fest, waarbij de binnenstad wordt omgetoverd tot een springkussen walhalla, nu volledig onderdeel van het zomerfestival geworden. Met Bartjes Verjaardag sluit het festival af op zaterdag 3 september. Naast Bartje zelf is er dan onder andere straattheater, een kinderboerderij en een ambachtenmarkt in de binnenstad.

Binnenstadsregisseur Kjeld Vosjan over het kids zomerfestival: “Volgens mij zetten we iets unieks neer. Ik ken geen andere stad die zo’n lang en intensief zomeraanbod heeft. Twee jaar geleden zijn we hier, vanwege Corona, mee gestart. Door bundeling en samenwerking met tal van partners hebben we nu een compleet programma en een kids zomerfestival op iedere woensdag en zaterdag van negen weken! Bezoekers die verblijven in en rondom Assen in de vakantieparken bieden we hiermee een heel mooi programma met de binnenstad als prachtig decor. En ook de gratis pendelbus op de woensdag rijdt weer van en naar de vakantieparken in de regio.”

Het volledige programma van het kids zomerfestival 2022 is hier te vinden.