Menu Sluiten

Een handreiking in deze donkere dagen

Een klein gebaar kan voor een ander iets groots betekenen. Om deze reden is Noorderlink in december begonnen met de actie #Mijnhandreiking. Een actie om in deze donkere tijd de wereld een beetje mooier te maken. Verschillende betekenisvolle daden worden gedeeld en samengevoegd in een lied om anderen te inspireren dit ook te doen. Want, een mooiere wereld begint bij jezelf.

De handreiking-actie van Noorderlink is onderdeel van de Expeditie naar betekenis. Onder die vlag organiseert Noorderlink negen maanden lang workshops, trainingen, masterclasses en shows over sociaal en duurzaam leven en werken in Noord-Nederland.

Foto © Aangeleverde foto

De belangstelling om van betekenis te zijn groeit. Waar het voorheen vooral de individu was die een goede daad verrichtte, zoeken steeds meer organisaties naar een goede balans tussen people, planet en profit. Organisaties willen vaker iets toevoegen aan de maatschappij en de mogelijkheden zijn oneindig. Het vullen van de kantine met lokale producten, minder printen of het opzetten van een maatjesproject voor vluchtelingen of scholieren die het lastig hebben thuis.

Met de Expeditie van betekenis en de actie #mijnhandreiking hoopt Noorderlink mensen en organisaties te inspireren. De boodschap: een grote actie of een klein gebaar, het maakt niet uit. Om als individu een bijdrage te leveren aan de omgeving en planeet kan je een stoeptegel vervangen voor een plant, elektrisch gaan rijden, oude spullen of kleding doneren, minder vlees gaan eten of overstappen op duurzame producten. Maar met een klein en simpel gebaar kan je ook al veel betekenen voor een ander. Een compliment geven aan je collega, het openhouden van een deur voor een ander of een kaartje in de bus van die eenzame buur. Kleine acties waarmee je een glimlach op iemands gezicht kan toveren.

Alle ingezonden handreikingen worden verwerkt in een speciaal nummer gemaakt door Annemarie de Bie. Als instant songwriter kan de Bie ter plekke de mooiste liedjes maken over een actueel thema.
Door zelf een handreiking te doen en een glimlach in je omgeving te verspreiden, laten we het balletje vanzelf rollen. Hierdoor kunnen we uiteindelijk met z’n allen de wereld een beetje mooier te maken.

Wie mee wil doen kan zijn of haar handreiking delen op social media met de hashtag mijnhandreiking of sturen naar noorderlinkdagen@noordelink.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.