Menu Sluiten

Drugsadvies Sidecarshop Racing presenteert kleurstelling 2020 tijdens testdag in Assen

Eindelijk was het zover; woensdag 1 juli konden Kees Endeveld en zijn nieuwe passagier Hendrik Crome de eerste meters maken in het seizoen 2020. Tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen werd tevens de kleurstelling onthuld van de LCR Yamaha. Komend weekend staat al de eerste race op het programma. Dan komt de combinatie in actie tijdens een Sidecar Trophy evenement op de Nürburgring.

Door de corona-uitbraak loopt ook het motorsportseizoen totaal anders dan gepland. Drugsadvies Sidecarshop Racing zou in maart voor het eerst gaan testen met het nieuwe span, maar dit werd uiteindelijk woensdag 1 juli. Er is veel verandert binnen het team. Zo heeft Kees Endeveld een nieuwe passagier in de vorm van de 26-jarige Duitser Hendrik Crome. Daarnaast beschikt het team over een ander span met een LCR chassis en een Yamaha R6 krachtbron. Om goed voorbereid aan de start van het WK-seizoen te kunnen beginnen, heeft het raceteam diverse trainingsraces gepland in de komende periode.

KNMV testdag Assen 1 juli Foto (c) Damon Teerink

Tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen kwamen Endeveld en Crome voor het eerst samen in actie in de nieuwe kleurstelling. Gedurende vijf sessies kon het team alles technisch checken aan het nieuwe zijspan. Dit verliep naar wens. Daarnaast werd er gewerkt aan het ritme en de onderlinge samenwerking. Het volledige team beëindigde vol tevredenheid deze vuurdoop van het seizoen 2020. Morgen reist het team door naar Duitsland waar vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli het eerste race-evenement van het seizoen gereden zal worden in de Sidecar Trophy op de Nürburgring.

Kees Endeveld [Drugsadvies Sidecarshop Racing]: “Ik ben zeer tevreden over deze eerste testdag. Het gevoel met Hendrik is erg goed. Hij moet nog wel een beetje wennen aan mijn rijstijl, maar daar kunnen we in de komende weken verder aan werken. We hebben lekker kunnen werken aan het ritme. Daarnaast was het ook flink wennen, want alles is nieuw dit jaar; het chassis, motorblok en we rijden met een kleiner (13 inch) achterwiel. De komende twee weekenden gaan we verder trainen en dan hebben in augustus het IDM in Assen. Het is nog onduidelijk of hier publiek bij mag zijn. Vervolgens moeten we klaar zijn voor de start van de WK cyclus!”

Hieronder de voorlopige kalender voor Drugsadvies Sidecarshop Racing.

Deze kalender is onder voorbehoud, aangezien diverse evenementen nog officieel bevestigd moeten worden.

03-04 juli – Sidecar Trophy – Nurburgring
11-12 juli – Sidecar Trophy – Most       
14-16 augustus – IDM – TT Circuit Assen
04-06 september – WK – Rijeka           
11-12 september – Sidecar Trophy – Hockenheim
25-27 september – WK – Pannoniaring
02-04 oktober – WK – Oschersleben 
16-18 oktober – WK – Brands Hatch  
22-26 oktober – WK – Estoril   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.