Menu Sluiten

Dressuur IHD begint direct na kerst

Met ruim 300 combinaties wordt direct na de kerst, vrijdag 27 december, begonnen met de dressuurwedstrijden bij het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. In de manege van de organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen maken toppers uit het gehele  noorden zich op voor vier dagen dressuursport van niveau.

Laura Zwart (c) Aangeleverde foto

Een van de meest succesvolle amazones bij de dressuurwedstrijden van Indoor Hartje Drenthe, Laura Zwart uit Oosterwolde, maakt haar rentree. Verleden jaar moest Zwart vanwege een nare blessure verstek laten gaan, maar nu keert ze terug naar het concours waar in het verleden ze veel succes boekte.

Zwart zegevierde in de afgelopen jaren diverse malen in de zwaarste klassen en ook dit jaar zal ze er alles aan doen om de winst te grijpen. Zwart komt tijdens Indoor Hartje Drenthe uit in de klassen ZZL en Z1 en deze klassen worden op maandag 30 december verreden. Een van de tegenstanders in de klasse ZZL is Cecile Smit uit Onnen. Zij werd in 2018 nog Drents kampioene in het ZZ Licht.

Namens de eigen vereniging Stroomruiters zal Yvonne Tol in de ring verschijnen in de klasse ZZLicht.

In de klasse Z1 komen maar liefst zes leden van de Stroomruiters uit Beilen in actie: Ilona Liewes, Jolanda Haazen-De Jong, Marell Hilberts, Eric Nuiten, Francis Turkensteen en Jelly Drent.

Naast de genoemde klassen komen maandag 30 december ook deelnemers in de klasse Z2 in de ring. Daarin treden onder andere Lukien Kruiter en Nathalie Hof (Ruinen) in de ring en vanuit de Stroomruiters komt Marell Hilberts voor het voetlicht.

Overigens beginnen de dressuurdagen bij het concours in Beilen direct na de kerst. Vrijdag 27 december komen de combinaties in de L-dressuur in de ring. Zaterdag 28 december is de dag waarop ponyruiters in actie komen. Daarbij zijn deelnemers in de klassen B tot en met L2 actief en deze wedstrijden gelden ook als selectie voor de Drentse kampioenschappen.

De voorlaatste dressuurdag, zondag 29 december is voorbehouden aan de ponyruiters in de klassen M en Z en ook zij kunnen zich plaatsen voor de Drentse kampioenschappen. Op deze zondag komen ook de paarden in de klasse M in de ring.

Indoor Hartje Drenthe is voor belangstellenden alle dagen gratis te bezoeken. De manege van de Stroomruiters staat aan de Hoefslag in Beilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.