Menu Sluiten

Drentse Talentprijs Cultuur is voor rockband Blackbriar uit Assen

De symfonische rockband Blackbriar is de elfde winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur. De prijs is een geldbedrag van 2.500 euro en een kunstwerk. De band heeft gewonnen vanwege hun meeslepende muziek en de manier waarop zij in 2020 wereldwijd fans interesseerden voor een crowdfundingactie om hun debuutalbum te financieren.

Foto © Aangeleverde foto / Stichting Kunst & Cultuur

Door: Esmée Söllner

Blackbriar maakt sinds 2012 muziek. In 2017 bracht de band in eigen beheer een EP uit en begin van dit jaar kwam het debuutalbum. Dat album kwam er dankzij een succesvolle crowdfundingactie. Daarnaast kon er ook nog een videoclip gemaakt worden.

De jury is vol lof

De jury noemt het Blackbriar een feest om naar de kijken. In het rapport spreken ze dan ook vol lof over de band: “De meeslepende composities zijn goed gearrangeerd, de zang is prachtig en de muziek wordt theatraal en met veel bezieling gebracht. Muzikaal en visueel denken de bandleden goed na over wat zij willen uitstralen. Tel daarbij de ambitie om zich sterk te willen ontwikkelen en je wordt als band zomaar de belofte van Nederland genoemd. De jury is ervan overtuigd dat de band deze belofte waar gaat maken.”

De andere genomineerden

De twee andere genomineerden voor de prijs, beeldend kunstenaar Ilana de Boer uit Assen en dichter Iduna Paalman uit Rolde, ontvangen beiden een bedrag van 500 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.