Menu Sluiten

Drentse kunstenaars geselecteerd voor Artist in Residence programma Push/Pull/Present van start in Leipzig

De Drentse kunstenaars Loes Heebink uit Kolderveen, Esther Schlebos uit Buinerveen en Gejan Stol uit Assen zijn geselecteerd als artist in residence voor het project Push/Pull/Present. Het internationale programma van Centrum Beeldende Kunst Emmen en Stichting Kunst & Cultuur gaat in december van start. Loes Heebink reist als eerste kunstenaar naar Leipzig International Art (LIA) in Duitsland. In januari vertrekt Gejan Stol naar Het Wilde Weten in Rotterdam en als laatste verblijft Esther Schlebos in februari bij AADK in Murcia, Spanje.

Werk van Loes Heebink Foto (c) Aangeleverde foto

De drie kunstenaars mogen een maand doorbrengen in een gastatelier in een stedelijke omgeving en krijgen een vergoeding voor de reis- en verblijfskosten. Daarnaast verzorgt de organisatie in het gastland een coachingstraject. Hierdoor krijgen de Drentse kunstenaars de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en nieuwe markten te verkennen.

Met het talentontwikkelingsprogramma Push/Pull/Present willen CBK Emmen en Stichting Kunst & Cultuur (K&C) een nieuwe impuls geven aan het Drentse kunstklimaat. De kunstenaars worden tijdens het programma gestimuleerd nieuw werk te maken. De resultaten van de werkperiodes zijn van 27 maart t/m 16 mei 2021 te zien bij CBK Emmen. Het programma moedigt de kunstenaars aan hun beroepspraktijk verder te ontwikkelen en biedt de deelnemers de mogelijkheid om inhoudelijk meer verdieping te vinden.

De residenties waren aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen voor deelname aan Push/Pull/Present. Ze hebben de kunstenaars geselecteerd die het beste bij de identiteit en doelstellingen van hun organisatie passen. Ook verwachten ze deze kunstenaars de beste begeleiding te kunnen bieden tijdens de werkperiode. Het Artist in Space programma wordt gefinancierd door We The North en het Mondriaan Fonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.