Menu Sluiten

Drentse gemeenten steunen hun ondernemers

De Drentse gemeenten hebben een pakket van 10 maatregelen samengesteld om ondernemers te ondersteunen om de coronaproblemen het hoofd te kunnen bieden. Alle 12 Drentse gemeenten passen deze maatregelen toe. Ondernemers kunnen op de website van hun eigen gemeente terecht voor nadere informatie over de maatregelen.

De Drentse gemeenten willen zoveel mogelijk doen om lokale en regionale ondernemers te ondersteunen. Het gaat om tien maatregelen die alle Drentse gemeenten, in grote eensgezindheid, in ieder geval gaan toepassen.

Betalen     Facturen worden binnen zeven dagen betaald. De ondernemers kunnen uitstel krijgen van het betalen van gemeentelijke belastingen. De gemeenten zullen de inning van huur of pachten opschorten. De gemeenten zetten het betalen van zogenaamde beheersvergoedingen voort. Dat betreft onder andere de schoonmaak en de horeca in gemeentelijke gebouwen.

Subsidies     de subsidies voor onvermijdelijke kosten worden uitbetaald. Het gaat om kosten die veroorzaakt worden door het niet doorgaan van activiteiten. De indieningstermijnen voor subsidie regelingen worden verruimd.

Supermarkten     De supermarkten krijgen tijdelijk toestemming ook op zondag open te gaan. De venstertijden voor de bevoorrading van centrumgebieden worden buitenwerking gesteld.

Lokaal en regionaal    Voor veel bedrijven is de gemeente een belangrijke klant. Daarom is het juist nu van belangd dat Drentse gemeenten zoveel mogelijk lokaal en regionaal inkopen. Vergunningsaanvragen die belangrijk zijn voor het behoud van lokaal en regionaal werk krijgen een hoge prioriteit.

Aanvulling     De Drenste maatregelen zijn een aanvulling op het pakket dat het kabinet onlangs heeft aangekondigd. Elke gemeente hanteert eigen voorwaarden en richtlijnen voor het toepassen van de maatregelen. Deze informatie staat op de websites van de gemeenten.

Drentse ondernemers kunnen ook terecht bij www.ikbendrentsondernemer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.