Menu Sluiten

Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag jongeren in uitgaansleven

De Drentse burgemeesters maken zich zorgen over het gedrag van jongeren en het niet naleven van de coronamaatregelen in uitgaansgelegenheden.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

Om verspreiding van het virus te voorkomen doen ze een beroep op de verantwoordelijkheid van ondernemers van dans- en uitgaansgelegenheden om bezoekers goed te controleren en te wijzen op de regels. Ook worden jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren.

Strenger controleren

Namens zijn Drentse collega’s zegt de Asser burgemeester Marco Out dat het in Drenthe over het algemeen goed gaat met het naleefgedrag van de coronamaatregelen: “Organisatoren van evenementen, horecaondernemers en winkeliers hebben de zaken best goed op orde. Wel hebben we gezamenlijk de zorg uitgesproken over het losse gedrag van inwoners en met name in het uitgaansleven.”

De burgemeesters gaan strenger controleren en zo nodig een horecagelegenheid sluiten als deze zich na een officiële waarschuwing niet beter aan de regels houdt.

Out: “Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QR-code en zonder het tonen van ID-bewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ondernemers, maar het is ook een oproep aan jongeren en hun ouders om niet te gaan sjoemelen met testen of vaccinatiebewijzen.”

Delta-variant

Het aantal coronabesmettingen loopt de laatste week weer op. De schatting van het RIVM is dat op dit moment de helft van de besmettingen met corona van de Delta-variant is. In dicht op elkaar gepakte groepen, zoals in dansgelegenheden, verspreidt deze variant zich nog sneller dan de eerdere varianten.

Gisteren werd bekend dat het kabinet het Outbreak Management Team (OMT) om een spoedadvies heeft gevraagd over of de maatregelen weer moeten worden aangescherpt. Later vandaag wordt daar naar verwachting meer over bekend.