Menu Sluiten

Drents Museum start ticketverkoop Viva la Frida!

Vanaf 11 februari start de online ticketverkoop voor de grote Frida Kahlo-tentoonstelling, die van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 in het Drents Museum in Assen te zien is. In Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo wordt een unieke combinatie van kunst en persoonlijke bezittingen van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar getoond. 

Met een online ticket verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip. Zie drentsmuseum.nl/frida voor meer informatie over de tentoonstelling, tickets en openingstijden van Viva la Frida!

Frida Kahlo, Zelfportret met aapje, 1945, olieverf op doek op masoniet, Museo Dolores Olmedo, Mexico City Foto (c) Aangeleverde foto

Wereldwijd icoon en cultfiguur
De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Door haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl is Kahlo uitgegroeid tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

Hele museum in teken van Frida
In het najaar van 2020 en voorjaar van 2021 staat het gehele Drents Museum in het teken van Frida Kahlo. De tentoonstelling Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo bestaat uit drie delen. In de introductie leren bezoekers Frida van dichtbij kennen aan de hand van familiefoto’s en film. In de grote tentoonstellingszaal worden haar schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museo Dolores Olmedo getoond in combinatie met persoonlijke bezittingen uit de collectie van Museo Frida Kahlo. In de Abdijkerk van het museum zien bezoekers werk van internationale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Frida Kahlo. Bij Viva la Frida! wordt een uitgebreid randprogramma ontwikkeld.

Wereldberoemde Kahlo-collecties
De samenwerking met twee van ‘s werelds belangrijkste collecties uit Mexico biedt het Drents Museum de kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. Deze collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien. Museo Dolores Olmedo heeft een van de grootste verzamelingen ter wereld met werk van Frida Kahlo. Sleutelstukken als Henry Ford Hospital (1932), De gebroken zuil (1944) en Zelfportret met aapje (1945) komen naar Assen. Daarnaast zijn onder meer haar kleding, beschilderde korsetten en sieraden te bewonderen. Deze persoonlijke bezittingen zijn afkomstig uit het Blauwe Huis, nu Museo Frida Kahlo, waar Frida Kahlo en haar man Diego Rivera woonden en werkten.

Frida als inspiratiebron
Kahlo’s werk raakt een aantal grote thema’s die nog steeds spelen: feminisme, gender, politiek, het leven met een beperking en culturele identiteit. In de (beeldende) kunst, mode en muziek vormen deze thema’s een inspiratiebron voor vele hedendaagse kunstenaars. Beyond Frida – Contemporary Art, Fashion & Music laat kunst zien van internationale kunstenaars die geraakt zijn door het leven en werk van Frida Kahlo, zoals Marina Abramoviç (Servië), Shirin Neshat (Iran), Tony Gum (Zuid-Afrika), Bumi Thomas (Verenigd Koninkrijk/Nigeria) en Yasumasa Morimura (Japan).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.