Menu Sluiten

Drents Museum opent Bar Brasserie Pingo op 24 september

Op donderdag 24 september 2020 opent het Drents Museum samen met Vermaat Groep de deuren van de nieuwe horecagelegenheid Bar Brasserie Pingo in het museum.

Na een omvangrijke verbouwing staat er een nieuwe brasserie, ontworpen door Sax Architecten. Pingo bestaat uit een make-over van het oude café met een spectaculaire uitbreiding en is in samenwerking met de provincie Drenthe gerealiseerd. Op de openingsdag is het Drents Museum van 11.00 tot 20.00 uur geopend én gratis toegankelijk! Bestel vooraf je ticket online via tickets.drentsmuseum.nl/nl/wissel/tickets met kortingscode ‘pingo’.

Impressie Bar Brasserie Pingo in Drents Museum, Sax architecten Foto (c) Aangeleverde foto

Nieuwe menukaart
De nieuwe brasserie kent een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken, lokaal, ambachtelijk, puur en gastvrijheid in een modern en eigentijds jasje zijn gestoken.

Openingsdag
Vanaf donderdag 24 september 2020 is Bar Brasserie Pingo geopend voor publiek. Op deze openingsdag is het Drents Museum voor iedereen gratis toegankelijk. Tevens is het museum die dag extra lang geopend: van 11.00 tot 20.00 uur. Vanwege corona is het advies om vooraf online een ticket te kopen via tickets.drentsmuseum.nl/nl/wissel/tickets met kortingscode ‘pingo’. Let op! vol=vol.

Pingo
Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuït ‘heuvel die groeit’: heuvels die tijdens de laatste ijstijd een steeds groter wordende kern van ijs hadden. Na het smelten van het ijs bleef een klein rond watertje achter. In Drenthe liggen naar schatting 2500 pingoruïnes waarvan we er nu nog vele tientallen in het landschap kunnen herkennen. Pingo verbindt het Drents Museum aan het Drentse landschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.