Drents Kinderboek 2021 Hannes en Hannie, spannende avonturen van twee kippen

Ook dit jaar verschijnt in de streektaalmaand een lief nieuw Drents kinderboek, Hannes en Hannie.

Het boek over een ondernemende, maar wat roekeloze haan en een dapper kipje is geschreven in het Nederlands. De dieren tokken, kraaien en spreken Drents.

Foto © Aangeleverde foto

Op deze manier kunnen beginnende voorlezers op een gemakkelijke manier proeven aan het voorlezen in de streektaal. Zeker de moeite waard het eens te proberen. Hannes en Hannie is geschreven door Greet Beerman en speels geïllustreerd door José Prins. Het boek dat geschikt is voor kinderen tot een jaar of acht, is uitgedeeld onder zo’n tweehonderd voorlezers die jaarlijks de basisscholen bezoeken om voor te lezen.

Woensdagmorgen werd het boek bij het kippenhok van de schrijfster uit Borger gepresenteerd. Kleinzoon Boris werd daarna door oma/schrijfster Greet Beerman voorgelezen. Filmpjes daarvan zijn te zien via www.huusvandetaol.nl en www.wiesneus.nl waar kinderverhalen in alle Drentse varianten worden voorgelezen. Het boek dat vorig jaar in deze serie werd uitgebracht, Fransje Piepelaar, is inmiddels vertaald in het Achterhoeks en wordt daar door de gemeenten uitgereikt als er een baby is geboren.
D
e kinderboeken zijn te koop via uw boekhandel of het Huus van de Taol.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.