Menu Sluiten

Drents eenakterfestival Kört&Goed doorgeschoven naar 2022

Versoepelingen komen te vroeg voor festival. Het buitenland is weer open. Spelers van deelnemende toneelgroepen willen nu eerst op vakantie.

Foto: Crescendo Gieterveen won in 2019. Foto © Anneke Bloema

De werkgroep toneel van het Huus van de Taol in Beilen had er veel vertrouwen in. Éénakterfestival Kört&Goed kon dit jaar mooi doorgaan in augustus en september in de openluchttheaters in Drenthe. Dan ben je buiten, hebt meer ruimte en bovendien zijn de podia vaak groter. Zo zouden ook spelers op veilige afstand van elkaar kunnen blijven.

Jammer genoeg komen de versoepelingen van het kabinet net even wat te vroeg. Spelers gaan – nu het weer mag – op vakantie. En dus kunnen ze niet repeteren. Door het opzeggen van een aantal toneelgroepen, blijft er te weinig over om een goed festival mee te organiseren, zegt de werkgroep. Voor dit jaar gaat er een streep door het festival.

‘Éénakterfestival Kört&Goed ontwikkelde zich de laatste jaren tot een succes. Er waren prachtige toneelstukken en steeds meer publiek wist het festival te vinden. Wij willen graag de loop erin houden, dus in maart 2022 volgt een nieuwe editie,’ zegt Bert Rossing van de toneelwerkgroep van het Huus van de Taol.

Vanaf aanstaande september kunnen toneelgroepen zich aanmelden voor het festival van 2022. Dat is dan weer binnen in de zalen en theaters van Drenthe. Meer informatie kun je vinden op https://www.huusvandetaol.nl/nl/wat-we-doen/op-de-planken/toneel/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.