Menu Sluiten

Drents Archief zet index handelsregister Kamer van Koophandel online

Geschiedenis Drentse bedrijvigheid nu makkelijker te vinden

Welke bedrijven waren er in mijn woonplaats gevestigd? En wanneer is mijn opa begonnen met zijn winkel? Die vragen zijn te beantwoorden als je de oude handelsdossiers van de Kamer van Koophandel bekijkt. Het Drents Archief heeft deze week een lijst online gezet van de Drentse bedrijven die in de periode 1922-1980 stonden geregistreerd. Het gaat om bedrijven die inmiddels zijn opgeheven of van bedrijfsvorm zijn veranderd.

Winkels in de Singelstraat in Assen rond 1905 Foto © Drents Archief

Handelsdossiers bekijken in het Drents Archief
De index met de bedrijfsnamen is te vinden op de website van het Drents Archief in het overzicht van archiefstukken van de Kamers van Koophandel, onderdeel Handelsregister. De dossiers zelf zijn niet gedigitaliseerd. Bezoekers kunnen via de website van het Drents Archief een afspraak maken om een origineel handelsdossier in het Drents Archief te bekijken.

Maand van de Geschiedenis
De index is online gezet in het kader van de Maand van de Geschiedenis, rondom het thema Aan het werk. De hele maand vinden er activiteiten plaats zoals lezingen, wandelingen, podcasts en films. Een overzicht van de activiteiten staat op www.drentsarchief.nl/festival.