Menu Sluiten

Drenthe slaat ook alarm voor het klimaat!

Wil jij meedoen met het Klimaatalarm op 14 maart 2021? Maar kun je of ga je liever niet de straat op met een groep mensen? Dan kun je online meedoen! Kijk mee met Klimaatalarm Live en volg het Klimaatalarm in meer dan 40 steden. Sla ook het Klimaatalarm 1 minuut lang samen met deelnemers door heel Nederland om 15:00 uur. Vanuit jouw woonkamer, voordeur, balkon of tuin. Makkelijk en veilig, waar je ook bent! Doet jouw straat ook mee? In Assen doen enkele kerken mee door hun klokken te luiden. Ook in een aantal andere Drentse plaatsen doen kerken mee met het Klimaatalarm.

Klimaatalarm Live laat de verschillende steden zien die meedoen aan het Klimaatalarm, maar ook creatieve bijdragen van mensen thuis en inspirerende sprekers. Klimaatalarm Live duurt van 14:00 tot 15:30 uur. In die tijd zorgt Klimaatalarm Live ervoor dat iedereen die vanuit huis meedoet er ook bij hoort. Jij dus ook! Jij hoort ook bij alle andere mensen die door heel Nederland het klimaat op 1 willen zetten. Tijdens Klimaatalarm Live kun je zien hoeveel mensen er bij jou in de buurt het Klimaatalarm slaan en waarom zij zich in hun eigen regio inzetten voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Ondertussen vertelt Klimaatalarm Live je interessante weetjes, zijn er interviews met inspirerende mensen en schakelen we met het laatste nieuws over naar de lokale Klimaatalarmen door Nederland.

Foto © Aangeleverde foto

Drenthe slaat ook alarm, uitdrukkelijk zonder demonstranten die op een plek klimaatboodschappen omhoog houden. Maar je kunt je klimaatboodschap wel laten zien! Mail die uiterlijk 11 maart 2021 naar klimaatalarmdrenthe@gmail.com, dan zorgt de organisatie voor het presenteren in de Gouverneurstuin in Assen, samen met alle andere klimaatboodschappen. Diezelfde hartenkreet kun je natuurlijk ook voor je raam hangen en op je sociale media plaatsen. Een aantal kerken rondom de Gouverneurstuin hebben een bijzondere klimaatboodschap. Zij laten om 15:00 uur hun klokken luiden. Op de website klimaatalarm2021.nl vind je meer manieren om mee te doen vanuit huis. Sla Klimaatalarm zoals jij het wilt. Alleen thuis, of online met familie en vrienden. Ook al zijn er beperkingen, er kan heel veel!