Doorfietsroute Groningen-Assen vordert langzaam

Het college van B&W heeft ingestemd met het voorlopige ontwerp voor het Asser gedeelte van het doorfietspad Groningen-Assen. In het ontwerp is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de reacties van belanghebbenden en omwonenden. Ook zijn de reacties van de inloopavond van 3 september meegenomen.

Afspraken met belanghebbenden     Zo zijn de afspraken met eigenaren van percelen, de roeiclub en met de aangrenzende bedrijven in het plan verwerkt. De bestaande visvoorzieningen van het huidige zandpad blijven lopend en fietsend bereikbaar. Voor met de auto komende (sport)vissers komen er een aantal alternatieve visplekken aan de noordkant van het Havenkanaal, tussen de Lonerbrug en de Europaweg Noord.

Honden     Ook het wegvallen van de uitrenmogelijkheid voor honden op het zandpad is een aandachtspunt. Hierover kwamen veel opmerkingen binnen van hondenbezitters. Als alternatief hiervoor wordt een nieuw rondje ingericht vanuit Marsdijk, parallel aan het spoor en via de Enkeerdbrug. Dit rondje wordt komende tijd verder uitgewerkt.

De raad beslist     Voor het doorfietspad krediet wordt nu eerst krediet van € 7,7 miljoen aangevraagd bij de gemeenteraad. In november vergadert de Raad over de kredietaanvraag. Daarna wordt het ontwerp verder uitgewerkt en is er vervolgcommunicatie met betrokkenen rondom de doorfietsroute. 

Groene As     Het doorfietspad Groningen-Assen wordt een aantrekkelijke en rechtstreekse fietsverbinding tussen Groningen en Assen. De route is een initiatief van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Tynaarlo en Assen. Op 25 september kreeg de route na een prijsvraag de naam ‘De groene as’. De route wordt in fasen aangelegd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.