Menu Sluiten

Door swipocratie Asser jongeren mee laten denken over energie

De komende maanden denken inwoners, ondernemers en instellingen op verschillende manieren mee over de nieuwe energievisie. Jongeren kunnen hun mening geven via de online tool Swipocratie. Daarin vragen we wat ze nu al doen en hoe ze de toekomst zien. Maandag 7 december start de gemeente een onlinecampagne om jongeren hiervoor uit te nodigen.

Het gaat over vragen als, hoe kunnen we energie besparen? En op welke manieren kunnen we duurzame energie opwekken? Het zijn vragen die aan bod komen in de nieuwe energievisie van de gemeente Assen.

Swipocratie     Wethouder Karin Dekker, “We willen jongeren graag actief betrekken bij de nieuwe energievisie. Het gaat om hun toekomst. Met swipocratie hebben we een leuke manier gevonden om ze mee te laten denken over een aantal onderwerpen.” Iedereen uit Assen tussen de 14 en 20 jaar kan meedoen op assen.swipocratie.nl. Door te swipen kunnen ze aangeven hoe ze denken over de energietransitie en wat zij zelf kunnen en willen doen.

Toekomst keuzes     Jongeren hebben zelf meegedacht bij het opstellen van de vragen en de campagne. “Het is belangrijk om hierover mee te denken. Er worden nu keuzes gemaakt, die voor onze toekomst belangrijk zijn. Dit is hét moment dat we onze mening kunnen geven,” vertelt Stijn van jongerenorganisatie New Wave. “Ik hoop dat veel jongeren meedoen”.

Discussie     Na het swipen kunnen deelnemers zich opgeven voor een (online) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze in discussie over de swiperesultaten en de maatregelen die nodig zijn. Volgend jaar zet de gemeente de tool nog eens in om een aantal keuzes voor te leggen aan jongeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.