Menu Sluiten

Door coronavirus dit jaar geen TT Festival

Het is inmiddels duidelijk geworden dat een afgelasting van het TT Festival onvermijdelijk is. Nu van overheidswege ook de TT races zijn komen te vervallen heeft de Stichting TT week dan ook besloten het Festival te schrappen.

Het schrappen van het TT Festival ondersteunt de maatregelen die door de overheid zijn genomen om verspreiding van het Corona virus te vertragen. “Afgelasten van het TT Festival is dan ook als enige juiste besluit,” zegt Sander ten Bosch, directeur Stichting TT Week Assen.

Pijnlijk besluit     “Pijn doet een dergelijk besluit uiteraard wel. Er is een jaar lang, samen met horecaondernemers, kermisexploitanten en leveranciers hard gewerkt aan de allereerste editie van een 9-daags festival. Er lag een breed en gevarieerd 9-daags programma op de planken met muziek, motorvermaak, theater, kermis en veel kindervermaak. Het TT Festival hoopt dit programma in 2021 alsnog met haar fans te kunnen delen.” Betoogt Sander ten Bosch.

Meer uitdagingen     Als kersverse directeur van stichting stond Sander ten Bosch, naast de Corona crisis, al voor de nodige uitdagingen. Naast het opzetten van een nieuwe organisatie, werd ook meteen de ambitie van een 9-daags festival uitgewerkt en werd door de stichting voor de eerste keer de TT Kermis georganiseerd.

Dat deze crisis de horeca, de kermisexploitanten en alle partners van het TT Festival (zoals artiesten en leveranciers) financieel hard raken, moge duidelijk zijn. Het TT Festival hoopt dat alle partners het hoofd boven water kunnen houden, maar kan na de crisis de balans pas volledig opmaken.

Feest in 2021     Het TT Festival blijft via social media met haar fans communiceren en roept fans op om positief te blijven in deze bizarre en moeilijke tijden, “zodat we in 2021 weer samen feest kunnen vieren tijdens het beste feestje van het jaar,” zegt ten Bosch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.