Doe-middag bij Koorschool Drenthe!

Op zaterdag 25 januari organiseert Koorschool Drenthe een doe-middag voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Deze middag vindt plaats in Assen.

Tijdens deze middag kunnen de kinderen ervaren hoe het is om zelf een instrument te bespelen, hoe het werkt met notenschrift en wat je kunt met je eigen stem. De kinderen gaan zelfs samen een liedje instuderen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Over de Koorschool
Bij Koorschool Drenthe worden kinderen tijdens de opleiding gevormd tot zangers die van bladmuziek kunnen zingen. Elk kind start met Algemene Muzikale Vorming (AMV). Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind, volgt het zingen van bladmuziek en meezingen in het kinderkoor. Uiteindelijk hebben de kinderen na hun periode bij de Koorschool voldoende muzikale bagage om door te kunnen stromen naar de beste koren in Nederland.

Over de docent
Artistiek leider van de Koorschool is Arian van der Mark. Hij zorgt tijdens de koorrepetities en uitvoeringen voor een mooi muzikaal geheel. Als AMV/zangdocent is Arian tijdens de wekelijke zanglessen met de leerlingen bezig om op een goede manier klank te maken met hun stem. Arian: “het niveau van de kinderen die bij de Koorschool zingen is verschillend: de één speelt zelf al een instrument en heeft al veel zangervaring, de ander is nog bezig met het leren lezen van de noten op het papier. Hiervoor krijgen zij tijdens de wekelijkse zanglessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) aangeboden. De zanglessen worden aangepast aan het niveau en het leertempo van het kind. Muziek op maat dus!”

Kom en doe mee
Ervaar hoe leuk zingen kan zijn en kom naar de doe middag op 25 januari van 14.00 tot 16.00 uur aan de Talmastraat 101 in Assen. Neem je vriendje/vriendinnetje mee! En voor de vaders/moeders, opa’s/oma’s staat de koffie/thee klaar. Deelname aan deze middag is gratis.

Meer informatie over de Koorschool is te vinden op de website: www.koorschooldrenthe.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.