Menu Sluiten

DOE MEE MET HET BREICAFÉ IN HET DUURZAAMHEIDSCENTRUM ASSEN

In het Duurzaamheidscentrum Assen ben je 7 februari van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom om mee te doen met Nationale Warme Truiendag in het breicafé. Neem je eigen brei- of haakwerk mee.

Ontmoet tijdens deze walk-in in het restaurant nieuwe mensen of oude bekenden. Wissel onderling breipatronen of tips uit onder het genot van een kop koffie of thee. Het tweede kopje koffie of thee is gratis. Bezoekers die bij de balie een warme trui laten zien, krijgen ook het tweede kopje koffie of thee gratis in het restaurant. Tevens zijn de energiecoaches van het Drentse Energieloket aanwezig om tips te geven.

Foto (c) Pixabay

Nationale Warme Truiendag
Meedoen met de warme truiendag op 7 februari betekent dat je een steentje bijdraagt aan bewustwording over energieverbruik. Door een warme trui aan te trekken kan de kachel een graadje lager. Zo verbruiken we met z’n allen minder energie en verminder je de uitstoot van broeikasgassen. Als heel Nederland op één dag één graad lager stookt, dan besparen we met z’n allen 6,3 miljoen kilo CO2. Zet je het hele jaar de verwarming een graad lager dan bespaar je jaarlijks zo’n 70 euro.

Doe mee!
Onder het motto ‘verwarm jezelf en niet de wereld’ doen elk jaar honderdduizenden Nederlanders mee. Warme truiendag zet dit jaar energiebesparing op één en onderzoekt de schone energievoorzieningen van de toekomst. Nederland wil in 2050 energievoorzieningen die helemaal geen CO2 uitstoten, zo heeft de politiek vastgelegd in de klimaatwet. Doe mee met de warme truiendag! Zo draag jij bij aan een leefbare planeet.

Energiecoaches
Tijdens het breicafé zijn de energiecoaches van het Drentse Energieloket aanwezig. Zij geven tips hoe je gemakkelijk energie kunt besparen. Ook kun je ter plekke een afspraak met ze maken voor een bezoek bij je thuis. Aan de hand van een checklist kijk je hoe door middel van kleine maatregelen veel energie kunt besparen.

Adres: Bosrand 2, 9401 SL Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.