DOE MEE AAN DRENTS KLIMAATALARM

Op zondag 14 maart a.s. wordt landelijk in bijna veertig steden alarm geslagen voor het klimaat. Dit om kiezers te stimuleren op 17 maart te stemmen voor een groener, eerlijker en sneller klimaatbeleid (klimaatalarm2021.nl). Ook in Drenthe is een enthousiaste coalitie bezig met de voorbereidingen van dit Klimaatalarm. Een fysieke demonstratie wordt in Drenthe niet georganiseerd, maar er kan op verschillende andere manieren mee worden gedaan.

Er wordt al een flinke tijd hard gewerkt om de organisatie rond te krijgen. Leerlingen van het Dr. Nassau College Assen, Grootouders voor het Klimaat, Milieudefensie, een lokaal FNV-netwerk en de Woonbond hebben hun krachten gebundeld. Als organisatieteam vinden ze het belangrijk om duidelijk te maken dat er geen tijd meer te verliezen is. Dat het urgent is om het klimaatbeleid grondig bij te stellen en dat Nederland op 17 maart aanstaande kiest voor politici die een koeler klimaat een warm hart toedragen. Om dat zichtbaar te maken plaatst de organisatie op 14 maart 200 bordjes in de Gouverneurstuin in Assen met daarop inspirerende klimaatboodschappen van Drentse burgers.

Foto © Aangeleverde foto

Als je wilt deelnemen aan het Klimaatalarm Drenthe is het belangrijk
dat je je op twee plekken opgeeft. Door je op te geven via
klimaatalarmdrenthe@gmail.com krijg je het uitgewerkte programma
voor Drenthe en raak je op de hoogte van de Drentse activiteiten. Door je
op te geven op de landelijke website klimaatalarm2021.nl ga je deel
uitmaken van de gebundelde alarmkracht in de bijna veertig steden in
Nederland en kan je volgen wat er landelijk gebeurt. Hoe meer
aanmeldingen, hoe harder het alarm klinkt, hoe verder we doordringen.

In Drenthe kan je op verschillende manieren mee doen. Je kunt thuis klimaatalarmposters en je eigen klimaatboodschap laten zien. Die boodschap kan ook in de Gouverneurstuin in Assen getoond worden door het organisatieteam en je kunt hem gebruiken om mee te doen aan de wedstrijd. De wedstrijd geldt voor kinderen, tieners en volwassenen. Leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Assen vormen de jury. Zij kiezen bij wie een mooie glazen wereldbol als prijs thuis bezorgd wordt. Ben je actief op sociale media, dan kan je je eigen klimaatboodschap of een kant- en-klaar bericht van de organisatie posten. Op 14 maart om 14:30 uur kan je een livestream volgen van de landelijke organisatie en om 15:00 uur met tienduizenden andere deelnemers een alarm laten afgaan, zoals een wekker of een fiets

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.