Menu Sluiten

Docent Derk Evert Waalkens uit Assen doet gooi naar Kamerzetel bij BoerBurgerBeweging

‘De groene ruimte wordt voor de stedeling steeds schaarser’

Docent Derk Evert Waalkens (53) is kandidaat voor het Kamerlidmaatschap bij de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging. Waalkens staat op de vierde plaats op de kandidatenlijst. BBB doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij is de eerste plattelandspartij die een lokaal geluid gaat laten doorklinken in de landelijke politiek.

Waalkens wil de Tweede Kamer in omdat er ‘op dit moment in het Nederlandse politieke debat te veel mensen actief zijn met onvoldoende realiteitszin’. “Het geeft stroperige besluitvorming, ondoordachte claims op ‘het buitengebied’ en contraproductieve eisen voor ondernemers. De bevolking heeft behoefte aan een duidelijke langetermijnvisie waarop ze zelfstandig kunnen anticiperen”, aldus de Assenaar. Waalkens was docent in het (V)MBO en is de afgelopen 20 jaar als landbouwkundige werkzaam als adviseur en cursusleider en is veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Zorgen
Waalkens maakt zich, net als BBB, grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland. “Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook rondom Assen zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Dit is ook niet goed voor de mensen die in de stad wonen. De groene ruimte met schone lucht, rust en natuur waar stedelingen graag recreëren en in contact komen met het plattelandsleven, wordt steeds schaarser.’

5 tot 6 zetels
Inwoners van het platteland voelen zich volgens BBB meer en meer vervreemd van de Haagse regels die worden bedacht door mensen die te ver van het platteland of de regio’s af staan. BBB gaat de stem van het platteland permanent laten klinken in Den Haag en gaat ervan uit dat 5 tot 6 zetels mogelijk moeten zijn. “We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio’s wonen en die zich net als wij zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio. Mensen die ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities behouden moet blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.