Menu Sluiten

DNK Theater introduceert Veatre 360

 DNK Theater lanceert in de laatste week van augustus het nieuwe, innovatieve concept Veatre 360, waarbij voorstellingen en concerten via een 360° livestream te volgen zijn. Dit unieke project ontwikkelde DNK om in te springen op de kansen die de coronamaatregelen met zich meebrengen. Tevens sluit Veatre 360 aan bij de wens van DNK om trends van 21e-eeuw op de voet te volgen. Horus View and Explore uit Bedum is betrokken vanuit hun ervaring met 3D presentaties.

Foto (c) Aangeleverde foto

Veatre 360
Op donderdag 27 augustus staan twee muzikanten van wereldniveau geprogrammeerd, namelijk harpiste Lavinia Meijer en fingerstyle-gitarist Mart Hillen. Beide concerten zijn zowel in de Grote Zaal van DNK Theater als thuis via livestream te volgen. De livestream wordt geregistreerd met een 360° filmcamera, waardoor de kijker thuis bijna hetzelfde ervaart als de gasten in de zaal. Programmeur Hilde Scholten: “Dit is uniek in het theaterlandschap en biedt de kijker thuis een realistischere theaterbeleving dan via reguliere livestreams en online registraties.” De 360° livestream is te volgen op smart tv, tablet, smartphone en VR-bril.

Lavinia Meijer en Mart Hillen

Om 19.00 uur trapt Lavinia Meijer af met Highlights Concert. Tijdens deze avond brengt ze onder andere werk van Philip Glass, Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, maar ook eigen werk. Lavinia Meijer wordt ook wel de meest veelzijdige harpist van deze tijd genoemd en brengt haar muziek op bijna alle continenten ten gehore. Om 21.00 uur start Mart Hillen met In Concert. Mart Hillen is fingerstyle-gitarist, wat betekent dat hij de melodie speelt, de baspartij verzorgt én tegelijkertijd drumt op zijn gitaar. Helemaal alleen weet Mart Hillen het geluid van een complete band te produceren. Muziek wordt afgewisseld met anekdotes en persoonlijke verhalen.

Foto (c) Aangeleverde foto

De kaarten voor beide concerten en de 3D livestream zijn zowel los als in een serie voordelig te boeken.
 

Online kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart via dnk.nl/veatre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.