Menu Sluiten

Dit zijn de drie beste zwemplassen in Assen en omgeving

Het wordt weer warm vandaag in Drenthe, tropisch zelfs. Veel mensen zijn op zoek naar de beste zwemplekken om een duik te nemen. Dit zijn de beste zwemplassen in Assen en omgeving.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

Baggelhuizerplas

De recreatieplas Baggelhuizen ligt aan de westkant van Assen en beschikt over 125 hectare. De plas heeft een groot strand, speeleiland en vlonder in het water met glijbaan en kabelbaan. Het water is zo’n 2,5 meter diep. Op het terrein vind je ook een kiosk, toiletten, een douche en sportvelden. Dichtbij de plas is een speciale BBQ- en picknickplaats.

’t Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek

Bij Gasselte liggen zwemplas ’t Gasselterveld en zwemvijver ’t Nije Hemelriek. Zwemplas ’t Gasselterveld doet met haar blauwe water en witte zandstrand bijna tropisch aan. Staatsbosbeheer heeft begin 2017 aan de oostkant van de plas een ondieper gedeelte gemaakt. De ballenlijn geeft nu aan waar veilig zwemmen kan worden en waar het diepere gedeelte van de zwemplas begint. Naast ’t Gasselterveld ligt zwemvijver ’t Nije Hemelriek. Ook in deze plas kan gezwommen worden en zijn diverse speel- en horecafaciliteiten aanwezig.

Ieberenplas

In boswachterij Grolloo ligt de Ieberenplas. Deze zwemplas ligt aan de weg van Schoonloo naar Westerbork. Er is een zandstrandje dat geleidelijk schuin afloopt en de maximale diepte in het meer is nog geen 2 meter. Hierdoor is de plas geschikt als speelvijver voor kinderen. Ook zijn er toiletten, een kiosk en is een picknickgelegenheid aanwezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.