Menu Sluiten

Derde plaats voor Endeveld en Crome op de Nürburgring

Drugsadvies Sidecarshop Racing heeft het trainingsweekend tijdens de Int. Sidecar Trophy op de Nurburgring afgesloten met een derde plaats. Na een inhaalwedstrijd scoorden Kees Endeveld en Hendrik Crome hun eerste gezamenlijke podiumplaats met de LCR Yamaha.

Na de geslaagde eerste test van woensdag 1 juli op het TT Circuit Assen, reisde het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing door naar de Nürburgring. Op het Duitse circuit in de Eifel stond er een trainingsweekend voor Int. Sidecar Trophy op het programma. Vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli reden de zijspannen vier sessies en het evenement werd afgesloten met een wedstrijd.

Foto (c) Damon Teerink

Op de Nürburgring werd de positieve lijn van Assen doorgetrokken door Endeveld en Crome. Gedurende vier trainingssessies werden er stappen voorwaarts gemaakt. Drugsadvies Sidecarshop Racing stond er tijdens alle sessies goed bij en sloten de trainingen af met een derde rondetijd. Ook kon Crome steeds beter wennen aan de rijstijl van Endeveld. Gedurende de sessies kreeg het team nog wel te kampen met een brandstofprobleem, maar deze werd mede door uitstekende hulp van de Birchall’s van LCR UK voor de wedstrijd opgelost.

Zaterdag om 18:30 uur gingen de lichten voor de eerste keer uit in 2020 voor Endeveld en Crome. De start was niet goed, want het LCR Yamaha span ging pas als zevende de eerste bocht in. Drugsadvies Sidcarshop Racing wist zich in de eerste ronde al op te werken naar plaats vier en niet veel later werd dit een derde. Markus Schlosser en Marcel Fries, een topcombinatie uit het WK, wisten de race te winnen voor de Franse combinatie van zoon en vader Peugeot. Het bijzondere aan dit team is dat ‘zoon Peugeot’ slechts 17 jaar oud is en pas zijn tweede race reed. Endeveld en Crome wisten hun derde positie over de acht ronden durende race vast te houden, waardoor zij hun eerste gezamenlijke podiumplaats in zijspansport wisten te scoren.
V
olgend weekend (10 t/m 12 juli) wordt er voor de eerste keer gestreden om kampioenschapspunten in de Int. Sidecar Trophy. Dit zal gebeuren tijdens twee races in Most. Ook Drugadvies Sidecarshop Racing zal dan in actie komen op het Tsjechische circuit.

Kees Endeveld [Drugsadvies Sidecarshop Racing]: “Ik ben erg tevreden hoe de dagen op de Nürburgring zijn verlopen. We hebben stappen gemaakt en Hendrik went steeds beter aan mij. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het goed komt. Ook wil ik de Birchall’s bedanken voor hun ondersteuning. Ook van zo’n technisch probleem leren we als team heel veel. De start van de race was niet goed, maar we zijn wel goed teruggekomen naar plaats drie. In de slotfase kreeg ik last van slapende voeten. Dit komt omdat mijn zitpositie in het voor ons nieuwe span nog niet helemaal goed is. Ik wil een groot compliment geven aan zoon en vader Peugeot, die het heel knap hebben gedaan in pas hun tweede race in de zijspansport. Volgende week gaan we naar Most en daar gaan we verder werken aan ons testprogramma.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.