Menu Sluiten

De tijdloze muziek van Bent van Looy

Bent van Looy is een veelzijdig man. Hij werd geboren in Gent, woont in Antwerpen en maakte naam in de popmuziek, bij de televisie, in de mode, in tekenfilms, als schrijver en in het lange afstandswandelen. Terwijl hij eigenlijk een opleiding tot kunstschilder heeft gevolgd. Op zaterdag 25 januari is Bent van Looy in De Amer (20.00 uur) en dan is hij daar natuurlijk om zijn muziek te laten horen.

Wat dat betreft kan hij bogen op een indrukwekkende loopbaan. Die leidde via de hoogtijdagen als frontman van Das Pop naar het drummen bij Soulwax tot het starten van een solocarrière in 2013. Sinds dat jaar heeft hij drie geroemde albums uitgebracht. Ze werden opgenomen in Los Angeles, waar de muzikale duizendpoot en producer Jason Falkner achter de knoppen zat.

Foto (c) Aangeleverde foto

Bent van Looy is een gedegen ambachtsman met gevoel voor geraffineerde en catchy melodieën. Zijn liedjes zijn soms diep melancholisch, dan weer optimistisch en opgewekt.

Zelf zegt hij: “Ik hoop dat ik tijdloze muziek maak. Niets dat aansluit bij een bepaalde trend, maar albums die je kleinkinderen binnen veertig jaar nog willen draaien.”

Dat lukt hem wonderwel, hetgeen een medemuzikant als Yorick van Norden onderschrijft: “Bent van Looy behoort met zijn spitsvondige teksten, beeldschone melodieën en rijke harmonieën tot de allerbeste songsmeden in de Benelux. Ook is hij een geweldige verhalenverteller. Ik kan iedereen met klem aanbevelen een concert van hem te bezoeken.”

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Bent van Looy (Singer-songwriter/Pop

De Amer in Amen

Zaterdag 25 januari 2020

Aanvang: 20.00 uur

Entree : € 19,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.